X

Cinc anys de la llei de fosses

En aquest període, s'han excavat 17 fosses, s'han exhumat 161 cossos i identificat a 30 persones

13/06/2021

Cinc anys de la llei de fosses

La Llei per a la recuperació de les persones desaparegudes durant la Guerra Civil i el franquisme, també coneguda com la Llei de fosses de Balears, ha complert aquest diumenge cinc anys.

Segons recorda el Govern, cinc anys després que es publiqués la Llei de fosses de Balears, i amb el treball previ de les entitats memorialistes, s’han excavat 17 fosses, s’han exhumat 161 cossos i identificat a 30 persones.

En concret, en el marc d’aquesta Llei de Fosses han estat localitzats les restes de Jaume Gual, Joan Gual, Miquel Salom, Joan Canyelles, Jaume Capó, Rafel Cifre, Llorenç Coll, Gabriel Ferriol, Guillem Frau, Mariano Galiana, Joan Losa, Gaspar Macià, Baltasar Moyà, Ignasi Picornell i Miquel Ques.

A més, en el marc d’aquesta legislació, han estat trobats els cossos de Tomàs Seguí, Pere Vallespir, Joana Vaño, Julià Fullana, Antoni Castañer, Antoni Oliver, Macià Salvà, Miquel Martorell, Miquel Marquet, Pere Llull, Miquel Palmer, Antoni Alomar, Francesca Salas, Francesca Llull i Joan Ferrà.

“El Govern ha treballat des de 2016 a recuperar a les víctimes i sumar la seva veu a la de familiars, entitats i investigadors”, ha recordat l’audiovisual compartit per la presidenta de l’executiu, que ha assenyalat, així mateix, que “amb el pla d’actuacions 2021-2022 s’haurà actuat en vuit de cada 10 fosses de les illes”.

Amb tot, ha agraït l’aprovació, per unanimitat, fa cinc anys de la Llei de fosses de Balears, una llei que, ha posat l’accent, “dignifica a tots com a societat i, a més, aporta veritat, justícia i reparació”.

13/06/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris