X

40 actes programats a Palma i a la part forana pel 25-N

Una xacra que enguany té a l'illa el nom de 39 dones assassinades en mans de les seves parelles o exparelles

20/11/2023

Redacció

El Consell de Mallorca programa 40 actes a Palma i la Part Forana per al 25-N, el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones. Una xacra que enguany té a l’illa el nom de 39 dones assassinades en mans de les seves parelles o exparelles. Seran recordades aquest divendres a Raixa. El Consell ha anunciat aquest matí aquesta cita i altres dates de l’agenda pel 25-N.

S’han preparat tallers, exposicions i xerrades a Palma i a una vintena de municipis. L’equip actual del Consell encara el seu primer dia Contra les Violències Masclistes i ho fa posant èmfasi en l’augment d’un 6,6% en el pressupost destinat a Famílies, Igualtat i Diversitat i Atenció a les Violències per als diferents programes que du a terme el departament. El Consell ambiciona aquest mandat donar encara més projecció a les campanyes de prevenció. Pel que fa als recursos concrets, el Consell recorda l’atenció psicològica i jurídica i el servei d’informació a la dona.

La directora de Famílies del Consell de Mallorca ha esmentat els serveis d’acollida per a dones i infants. Els menors també són víctimes col·laterals en molts de casos. No debades, des del 2013 la violència vicària, en el conjunt de l’Estat, se n’ha duit la vida de 49 menors.

20/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris