X

40 anys de l’intent fallit de cop d’estat del 23F

El Congrés dels Diputats ha acollit un acte de commemoració durant el qual s'ha reconegut el paper del rei Joan Carles I "en favor de la democràcia"

23/02/2021

40 anys de l’intent fallit de cop d’estat del 23F

Aquest dimarts, 23F, es compleixen quatre dècades des que el tinent coronel de la Guàrdia Civil Antonio Tejero va entrar a la cambra baixa, fent emmudir tot el país. En el mateix escenari, s’hi ha celebrat la commemoració del cop d’estat militar fallit. Felip VI ha presidit l’acte. Hi han assistit les principals autoritats de l’Estat i menys convidats del que sol ser habitual, per complir amb les mesures sanitàries.

El saló de les passes perdudes del Congrés dels Diputats ha acollit l’acte de commemoració dels 40 anys dels 23F. La presidenta de la cambra, Meritxell Batet, ha destacat el paper que el rei Joan Carles I va exercir aquell dia en favor de la democràcia.

El rei Felip VI, que ha presidit l’acte, també ha dit que la “fermesa” del rei Joan Carles va ser determinant. Un discurs aplaudit per tots els presents a l’acte excepte per Pablo Iglesias. De fet, minuts abans de començar, el vicepresident segon del Govern ha carregat contra la monarquia.

A la commemoració, no hi han assistit 7 grups parlamentaris sobiranistes i independentistes. Han llegit un manifest demanant la ruptura amb el règim del 78 per avançar, diuen, cap a una democràcia real.

Aquest dimarts a les 18.23 h de l’horabaixa, s’han complert just 40 anys del cop d’estat, la presidenta del congrés ha aturat el debat per recordar que aquell 23 de febrer 1981 venceren la democràcia i els valors constitucionals.

23/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris