ECONOMIA

El Govern destina 40 milions per rehabilitar habitatges i fer-los més eficients energèticament

El 60 % dels edificis de les Balears van ser construïts entre els anys 60 i principis dels 90


El 60 % dels edificis de les Balears van ser construïts entre els anys 60 i principis dels 90. Per tal de rehabilitar-los i millorar-ne l’eficiència energètica, el Govern posa en marxa un pla de xoc gràcies als fons europeus Next Generation. Es repartiran més de 40 milions d’euros en subvencions a tots els propietaris que ho necessitin.

El pla persegueix tres objectius: la lluita contra la pobresa energètica, la millora de la qualitat de vida als habitatges i la descarbonització de la calefacció i els sistemes de refrigeració dels edificis.

El primer que es publicarà és la línia de subvenció per elaborar el llibre d’edifici, una espècie d’auditoria energètica que descriu l’estat de conservació de la construcció i el potencial de millora, i que estableix un pla d’actuacions per tal de renovar-lo. Aquest llibre inclourà el certificat d’eficiència energètica imprescindible per sol·licitar les ajudes.

L’objectiu és que el quart trimestre de 2023 s’hagi finalitzat la rehabilitació d’uns 4.000 habitatges, la meitat dels que es calcula que s’hauran pogut rehabilitar amb aquests fons a meitat del 2026, amb un estalvi energètic mitjà del 30 %. Es podran acollir a les ajudes els edificis que hagin estat rehabilitats a partir de febrer del 2020.

Per informar-ne la ciutadania i facilitar-los la gestió de les ajudes, es posaran en marxa unes oficines de rehabilitació que actuaran com a finestreta única. Se n’obriran onze arreu de les Balears: 5 a Mallorca (Palma, Inca i Manacor), 3 a Menorca (Maó i Ciutadella), 2 a Eivissa i 1 a Formentera (Sant Francesc). Les gestionaran el Col·legi d’Arquitectes, els col·legis d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, i els administradors de finques de les Balears.

Tota la informació es pot consultar al web rehabilitaciohabitatges.caib.es.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |