X

Noves mesures anticrisi per donar resposta a les conseqüències de la guerra a Ucraïna

L'objectiu del govern central, amb aquestes mesures, és ajudar a fer front a les empreses i als més vulnerables a la inflació i a la pujada de preus

26/06/2022

Noves mesures anticrisi per donar resposta a les conseqüències de la guerra a Ucraïna

Aquest diumenge s’ha publicat al Butlletí Oficial de l’Estat el Decret llei de mesures per donar resposta a les conseqüències econòmiques i socials de la guerra a Ucraïna.

Suposarà ajudes directes de 200 euros per als treballadors, autònoms o desocupats amb ingressos inferiors a 14 mil euros. També, s’incrementaran un 15% les pensions no contributives de jubilació o d’invalidesa.

En l’àmbit del transport, es redueix el cost dels abonaments mensuals: un 50% els de les empreses estatals, i un 30% els abonaments mensuals d’Ajuntaments i de comunitats autònomes.

En l’àmbit energètic es redueix l’IVA de la llum del 10 al 5%. També, es limita el preu de la bombona de butà fins a final d’any.

A més, es prorroguen altres mesures adoptades fins ara, per exemple, el descompte de 20 cèntims sobre el combustible o la limitació de la pujada del preu dels lloguers en la revisió dels contractes.

Finalment, l’impost als beneficis extraordinaris de les elèctriques era sobre la taula, però ha quedat ajornat fins al 2023. L’objectiu del govern central, amb aquestes mesures, és ajudar a fer front, a les empreses i als més vulnerables a la inflació i a la pujada de preus.

Valoracions de Francina Armengol

La presidenta del Govern, Francina Armengol, fa un balanç positiu de les noves mesures adoptades pel Govern central. Assegura que són per a les famílies més vulnerables, però també per a la classe mitjana. Quant al fet d’ampliar les mesures en l’àmbit autonòmic, ha dit que de moment s’ha d’estudiar com es traslladen les estatals.

26/06/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris