X

El temps pel cap de setmana: temperatures d’entre 17 i 20 graus durant el dia

Les temperatures mínimes han començat a davallar una mica a l’interior de Mallorca, tot i que continuen estant entre 3 i 6ºC per damunt de la mitjana climàtica.

16/12/2022

El temps pel cap de setmana: temperatures d’entre 17 i 20 graus durant el dia

Després d’una setmana marcada pel pas de fronts atlàntics, precipitacions febles, vent i temperatures nocturnes molt elevades per ser a mitjans d’un mes de desembre, al llarg d’aquest pròxims dies donarem pas a la dorsal anticiclònica. Anit passada, amb el cel més destapat i amb el vent a la baixa, les temperatures mínimes han començat a davallar una mica a l’interior de Mallorca, tot i que continuen estant entre 3 i 6ºC per damunt de la mitjana climàtica.

Avui capvespre

S’esperen moltes clarianes amb alguns intervals de niguls. El vent bufarà de l’oest fluix, mentre que a la mar encara tendrem una mica de mar de fons al sud-oest de les illes, amb ones que poden superar els 1’5 m.

Dissabte 17

El cap de setmana començarà amb qualque petit banc de boira a l’interior de Mallorca i amb unes temperatures mínimes que continuaran davallant. La pròxima matinada les mínimes baixaran fins als 5 – 10ºC, sent les més baixes a les zones d’interior de cada illa. Durant el dia el termòmetre s’enfilarà fins als 17-20ºC. Pel que fa al cel, tendrem intervals de niguls baixos que a moments poden arribar a tapar el cel de Menorca, mentre que a Mallorca i a les Pitiüses s’esperen més clarianes, sobretot durant el matí. A les capes altes de l’atmosfera encara hi haurà suficient aire fred per a permetre el creixement d’algunes ennigulades. De fet, el capvespre la convergència de vents podria ser el mecanisme de tir per fer créixer alguns niguls a l’interior de Mallorca i Eivissa que poden deixar ruixats locals. El vent bufarà del nord-est fluix amb restes de maror a la mar.

Diumenge 18

Predomini de cel poc ennigulat amb alguns intervals de niguls baixos i arribada de niguls alts durant el capvespre. A primera hora del matí hi pot haver qualque banc de boira. Les temperatures mínimes encara poden baixar qualque grau més, mentre que les màximes no experimentaran molts de canvis.

Dilluns 19

La dorsal anticiclònica acabarà instaurant-se entorn de la Mediterrània occidental, el que es traduirà en un temps estable. Cel poc ennigulat amb permís d’algunes boires a primera hora del matí i alguns niguls baixos de retenció. Les temperatures màximes pujaran lleugerament. El vent bufarà fluix de component sud.

 

16/12/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris