X

La vaga de handling del cap de setmana dels Reis haurà de garantir entre un 74% i un 69% els vols entre illes a les Balears

També s'haurà de garantir entre un 50 i un 58% l'operativitat dels vols que parteixin d'aeroports illencs cap a la península

29/12/2023

La vaga de handling del cap de setmana dels Reis haurà de garantir entre un 74%25 i un 69%25 els vols entre illes a les Balears

La vaga del servei de handling d’Iberia convocada pels sindicats CCOO, UGT i USO per als dies 5, 6, 7 i 8 de gener, coincidint amb la festivitat dels Reis i el retorn de milers de persones als seus llocs de treball o de residència, provocarà la cancel·lació d’un total de 444 vols operats per Iberia, Iberia Express i Air Nostrum.

La vaga proposada per a forçar la companyia a resoldre el conflicte laboral derivat de la pèrdua de llicències de handling dins els principals aeroports del país, ha provocat un total de 45.641 viatgers afectats que ja tenien comprats els seus bitllets.

COM AFECTARÀ ALS AEROPORTS DE LES ILLES

Pel que fa a les Illes Balears també es veuràn afectades per aquesta vaga. Per ara, Iberia ha confirmat que només a l’aeroport de Palma s’han cancel·lat 8 vols entre Palma i Madrid.

Segons els serveis minims compartits peel Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible els treballadors hauràn de garantir entre un 69 i un 74% dels serveis que siguin vols entre illes (a Mallorca el 74%, a Menorca el 73%, a Eivissa el 69%).  D’altra banda, els  treballadors hauran de garantitzar entre un 50 i un 58% del serveis que siguin vols cap a la península (a Mallorca el 58%, a Menorca el 50%, a Eivissa el 51%).

Segons el Ministeri, a l’aeroport de Palma es garantirà l’assistencia d’entre un 90 i un 91 % dels treballadors de handling o treballadors dels serveis de terra entre el dies 5 i 8 de gener. En el cas de l’aeroport de Menorca aniràn a fer feina entre un 88 i un 92% dels treballadors. I a l’aeroport d’Eivissa es presentaràn als seus llocs de treball entre un 88 i un 91% del personal.

COM ES POT RECLAMAR EL BITLLET O FER UN CANVI?

L’aerolínia ha posat a disposició dels seus clients la possibilitat de modificar les dates de vol o sol·licitar la devolució dels imports perquè puguin ser reubicats o cercar alternatives per als seus trajectes. En concret, la vaga del servei de handling obligarà la cancel·lació de 270 vols de la companyia Iberia, 64 d’Iberia Express i de 110 d’Air Nostrum.

Les aerolínies cerquen alternatives per als més de 45.600 passatgers afectats per les cancel·lacions perquè puguin realitzar els seus viatges. Segons Iberia “dins els pròxims dies” els viatgers seran informats de les possibilitats de reubicació a altres vols.

Pel que fa als vols d’Iberia, la companyia té previst operar 836 vols, un 76% del total dels 1.106 programats. Entre els que preveu operar s’hoi compten pràcticament tots els de llarg radi. De les 270 cancel·lacions de vols d’Iberia, el 51% seran vols domèstics i el 49%, vols europeus. Iberia Express operarà el 88% dels seus vols i Air Nostrum, el 72%.

En tot cas, els passatgers que tinguin reservats vols afectats per als dies 5, 6, 7 i 8 de gener poden sol·licitar des d’aquest mateix divendres un canvi de data en el seu viatge o el reemborsament de l’import pagat pels bitllets. Aquells clients amb vols no afectats directament per la vaga podran canviar la data del viatge o sol·licitar un bo. Els canvis es poden realitzar a través del web d’Iberia, de les agències de viatge en les quals s’hagi fet la compra o des del centre d’atenció al client.

Davant els previsibles problemes que es produiran dins els aeroports amb motiu de la vaga, Iberia sol·licita a tots els passatgers que facin el check-in amb antelació a través del web i que es presentin amb més temps del que toca als aeroports.

29/12/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT