ECONOMIA

45 anys de l’Associació d’Hotelers de la Platja de Palma

L'AHPP ha celebrat el seu aniversari homenatjant alguns dels empresaris pioners de l'estiu de 1977


L’Associació hotelera de la Platja de Palma ha reunit i homenatjat alguns dels seus precursors. D’ells va néixer la idea de la necessitat d’agrupar-se i així es creà la primera agrupació del sector a les Illes Balears. Enguany, fa 45 anys.

José Forteza-Rey va ser el primer president d’aquella agrupació. Temps complicats, encara en dictadura, que va fer que s’haguessin de constituir en societat anònima per poder reunir-se sense por a ser detenguts.

Amb la seva iniciativa, començaren a contribuir en la història de la Platja de Palma com a destinació turística. Un llegat que, en la majoria de casos, ha anat passant de pares a fills.

L’Associació Hotelera de la Platja de Palma inclou més d’un centenar d’establiments i més de 30.000 places turístiques. De fet, la Platja de Palma és una de les zones turístiques que més empenta dona enguany a l’allargament de la temporada de l’illa. Més de la meitat de la planta hotelera de Mallorca continuarà oberta aquest novembre. Un mes que encetarà amb un 70% d’ocupació mitjana durant el Pont de Tots Sants. A poc a poc, s’anirà tancant, així, una temporada turística amb xifres molt similars a les d’abans de la pandèmia.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |