X

46 municipis de Mallorca s’adhereixen durant tres anys a la campanya ‘No i punt!’

El Consell de Mallorca posa en marxa unes jornades formatives per a transmetre les eines i coneixements necessaris per a garantir unes festes locals lliures d'agressions sexuals

07/02/2024

Redacció

El Consell de Mallorca, a través de la Direcció Insular de Famílies, ha posat en marxa unes jornades formatives per als municipis dins del marc de la campanya «No i punt!». L’objectiu és poder transmetre les eines i coneixements necessaris per a garantir unes festes locals lliures d’agressions sexuals i amb un sistema de prevenció eficaç.

Les entitats locals, en anys anteriors, es van adherir a la campanya per a festes puntuals i concretes. Enguany ja són 46 municipis els que signen el seu compromís durant el període de 2024-2027. La directora insular de Famílies, María Garrido, ha explicat que “és una forma que aquest programa sigui part de les seves polítiques i aconsegueixi una responsabilitat contínua.”

Les trobades, amb el lema “festes amb perspectiva de gènere”, són liderats per l’equip d’agents d’igualtat i hi participaran un total de 140 inscrits que procedeixen d’àrees d’igualtat, de festes i formació d’ajuntaments, a més de membres d’associacions i organitzacions de festes. Les formacions posen a la disposició dels ajuntaments les pautes necessàries per a complir amb el programa contra la violència masclista en l’ambient festiu i establir el protocol d’actuació. Així mateix, es tracta la base legislativa, la fomentació de participació paritària en les decisions i llocs de responsabilitat, l’ús de llenguatge i imatges no sexistes, la importància d’establir llocs ben il·luminats o identificar clarament els punts d’atenció a les víctimes de violències sexuals.

 

07/02/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris