X

478 pimes i autònoms ja es beneficien de la línia de liquiditat extraordinària d’ISBA i el Govern

Hi ha 1.292 operacions més que s'estan tramitant

02/05/2020

478 pimes i autònoms ja es beneficien de la línia de liquiditat extraordinària d’ISBA i el Govern

Ja s’han aprovat 478 operacions de liquiditat a pimes i autònoms a través de la línia extraordinària del Govern balear i la societat de garantia recíproca ISBA. Això suposa el pagament de 59,7 milions d’euros en avals i interessos de préstecs a empreses que pateixen els efectes econòmics de la crisi sanitària.

En només un mes i mig, ISBA ha formalitzat el 75% de les operacions que se solen aprovar els altres anys en dotze mesos que, segons Jesús Fernández Sánchez, director general de la societat sense ànim de lucre, són habitualment unes 650. A més, ara mateix hi ha 1.292 operacions més que s’estan tramitant.

Són les xifres de la línia de liquiditat extraordinària de la societat de garantia recíproca ISBA i el Govern balear per combatre els efectes econòmics de la crisi sanitària. Les ajudes cobreixen l’aval dels préstecs concedits per entitats financeres i els seus interessos. “Per tant, són préstecs a tipus zero”, diu Fernández.

En un principi, el Govern va dotar la línia extraordinària amb 50 milions d’euros. Posteriorment, n’ha fet diverses ampliacions per arribar als 100 milions. Ara, es preveu que se’n dobli una altra vegada la dotació per arribar als 200 milions d’euros, segons va explicar Rosario Sánchez, consellera d’Hisenda.

S’hi poden acollir les petites i mitjanes empreses i autònoms que duguin a terme la seva activitat a les Illes. Unes empreses que “tenen la necessitat de liquiditat per fer front als seus compromisos”, explica Fernández. El director general d’ISBA recorda que, ara mateix, moltes tenen “zero ingressos” i han de seguir pagant despeses estructurals.

“Es tracta d’injectar liquidesa per passar aquest periode de temps que duri l’estat d’alarma i posteriorment un temps més”, diu Fernández, qui recorda que la recuperació econòmica no serà immediata. De moment, la majoria de peticions són d’empreses de restauració i d’hostaleria, però n’hi ha de tots els sectors.

02/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris