X

5.000 persones esperen un amarrament amb base en algun dels 21 ports autonòmics de les Illes

Alguns dels usuaris fa més de 20 anys que n'esperen un

27/09/2023

5.000 persones esperen un amarrament amb base en algun dels 21 ports autonòmics de les Illes

Devers 5.000 persones esperen un amarrament als 21 ports que són competència de la comunitat autònoma a les Illes. Ports disposa de 12.000 amarraments en tot l’arxipèlag, una xifra que no pot cobrir tota la demanda.

El Club Nàutic de Ciutadella gestiona 221 amarraments al port antic, dels quals només 71 ho són amb base. La llista d’espera de la centenària entitat nàutica per a alguns d’aquests amarratges supera actualment les 460 persones. Enguany el club ha adjudicat cinc d’aquests amarraments a persones que n’esperaven un des de fa vint anys.

Els clubs han de bregar cada estiu amb la mateixa realitat: una demanda que supera amb escreix l’oferta i unes instal·lacions que no poden créixer per absorbir-la. No hi ha gaires solucions en l’horitzó, i alternatives com els amarratges compartits semblen de difícil aplicació.

A les 461 persones de la llista d’espera del club s’hi afegeixen les més de 400 que esperen un amarratge amb base al port antic de Ciutadella a les llistes de Ports. L’ens públic calcula que als ports de la Comunitat hi ha unes 5.000 persones en la mateixa situació. Tot això, amb la dificultat que els processos d’adjudicació són més enrevessats; poden allargar-se, de mitjana, entre 6 mesos i 2 anys.

En alguns ports de la Comunitat, com a Fornells, els amarratges es troben actualment en procés d’adjudicació, una situació que afecta també altres ports autonòmics, com els de Cala Bona, s’Oberta i la Colònia de Sant Jordi.

27/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris