X

5.200 estudiants afronten a partir de dimarts els exàmens d’accés a la universitat

FAPA considera injust que no hi hagi mesures compensatòries per als qui no han fet el 100% del curs presencial

07/06/2021

5.200 estudiants afronten a partir de dimarts els exàmens d’accés a la universitat

Entram en un dels edificis més visitats aquests dies pels estudiants: la biblioteca. El silenci és absolut. En manco de 24 hores comencen els exàmens d’accés a la universitat: les PBAU.

Enguany s’hi han matriculat 5.214 alumnes entre les 4 illes. A la Universitat ja n’ultimen tots els detalls. La pandèmia ha fet que, un any més, siguin molts els centres d’examen.

Només a Mallorca n’hi ha 9 (la Universitat, el velòdrom, el Palau de Congressos, l’antiga terminal de l’aeroport, l’auditori de Peguera, el poliesportiu de Manacor, el d’Alcúdia, la Fàbrica Ramis i l’Espai 36 de Sant Llorenç des Cardassar), a Menorca n’hi ha 2 més (el recinte firal de Maó i l’IES josep Maria Quadrado de Ciutadella), 2 més a Eivissa (el Palau de Congressos de Santa Eulària del Riu i l’estació marítima de Sant Antoni de Potmany) i 1 a Formentera (el club de jubilats i pensionistes de Sant Francesc Xavier).

La logística és complexa, amb 250 professors implicats. Demà a primera hora començaran amb les assignatures manco multitudinàries per evitar aglomeracions. Els protocols seran els de sempre: mascareta i distància.

FAPA lamenta que no hi ha mesures compensatòries per als alumnes que no hagin fet el 100% del curs presencial.

Els alumnes contagiats per la Covid, en aïllament o en quarantena, no podran presentar-se en aquesta convocatòria i ho hauran de fer al juliol.

07/06/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris