X

50.000 balears viuen amb menys de 342 euros al mes

El 20% de la societat illenca podria arribar a una situació de pobresa crònica de la qual no podria fugir

17/10/2017

50.000 balears viuen amb menys de 342 euros al mes

50.000 persones a les Illes Balears viuen cada mes amb menys de 342 euros al mes. Una situació que en molts casos implica la impossibilitat d’accedir a béns considerats bàsics. De fet, el 20% de la societat balear podria arribar a una situació de pobresa crònica de la qual no podria fugir.

Són dades del darrer informe de l’estat de la pobresa, en què s’analitza com la millora econòmica gairebé no ha tingut ressò a determinats estrats socials.

Quico col·labora amb la Xarxa per a la Inclusió Social ara fa 3 anys. Titulat en hostaleria a Suïssa, la crisi i els problemes de salut el feren perdre el seu mitjà de vida. Ara, a banda de la feina que desenvolupa als diferents tallers de Càritas, ha esdevingut portaveu social i participa en congressos a Espanya i a Brussel·les per demanar mesures polítiques adreçades a minvar la pobresa i el risc d’exclusió social. Uns problemes que, assegura, trobam a tot Europa i que poden afectar qualsevol persona.

Per fer visible la necessitat de posar fil a l’agulla, aquest dimarts, amb motiu del Dia internacional per a l’erradicació de la pobresa, s’ha celebrat una concentració al Parlament. Un acte simbòlic per demanar més justícia social, una millora de la cooperació al desenvolupament i l’augment de la protecció social.

17/10/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris