X

Cinquanta voluntaris de la comunitat universitària col·laboren en el nou pla de mobilitat de la UIB

El 70% dels desplaçaments al campus són amb el vehicle propi motoritzat

17/11/2023

Margalida Riera

Cinquanta voluntaris de la comunitat universitària participaran en diverses jornades per fer aportacions al futur pla de mobilitat de la UIB. Els suggeriments s’elevaran al Consell de Direcció i, segons les possibilitats pressupostàries, es duran a terme. El principal objectiu del pla de mobilitat és “reduir l’ús del cotxe”, explica el vicerector de Campus i Universitat Saludable, Adrià Muntaner.

El 70% de les 17.000 persones que van al campus de la UIB per estudiar o fer feina empren vehicle propi motoritzat. Entre professors, treballadors i alumnes, en diferents horaris, i amb vehicles compartits o no, són prop de 3.000 els cotxes aparcats al campus cada dia.

A la UIB són conscients que millorar el transport públic, en freqüències i línies, és essencial, i que necessiten la col·laboració d’altres institucions, “no només de l’Ajuntament de Palma”, aclareix Muntaner. La connectivitat amb la Part Forana és l’assignatura pendent. El pla de mobilitat també vol millorar la circulació dins del campus.

17/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris