societat

500 famílies tenen garantit el servei de menjar a domicili durant la crisi del coronavirus

El Govern preveu aprovar aquest divendres una proposta per no deixar sense menú diari als infants usuaris de les beques menjador

500+fam%C3%ADlies+tenen+garantit+el+servei+de+menjar+a+domicili+durant+la+crisi+del+coronavirus

El repartiment d’aliments a domicili està garantit per a les 500 famílies que són usuàries d’aquest servei a les Balears. La Conselleria d’Afers Socials ha hagut de substituir a 35 voluntaris que prestaven aquest servei i que són població de risc, per edat.

El Banc d’Aliments ha tancat en no poder substituir els seus voluntaris, però continua amb el servei a demanda. Càritas i la Creu Roja continuen oferint els seus serveis. Tot per garantir, que durant la crisi del coronavirus, ningú no quedi desatès.

La consellera d’Afers Socials, Fina Santiago, ha confirmat avui dos positius i 38 aïllaments a centres de persones amb discapacitat. En aquests moments, però, no hi ha cap cas de Covid-19 a residències de gent gran de les Balears, segons ha confirmat Afers Socials. Hi ha dos casos positus en dos centres diferents de discapcitat que evolucionen favorablement. En el conjunt de residències de majors i de discapcitat de les Balears hi ha 38 persones aïllades, no totes elles, assegura la Conselleria, amb simptomologia lligada al coronavirus. Amb tot, la Conselleria d’Afers Socials ha començat a monitoritzar tots els seus centres per tenir informació en temps real.

També s’han pres mesures per tenir cura de les persones depenents. La Conselleria d’Afers Socials, mantindrà contacte constant amb aquest col·lectiu, per això telefonarà periòdicament a 9.000 llars de les Balears. Tot perquè cap persona gran no quedi sense suport durant aquesta crisi. A part, els terminals de teleassistència s’incrementaran: de 7.500 que n’hi ha actualment, s’arribarà als 10.500, de manera que puguin estar connectats en tot moment amb les llars, per detectar situacions d’urgència.

Tot i el tancament dels centres de dia, aquests mantenen el contacte amb els usuaris. Per altra banda, s’han renovat per un any les valoracions per discapacitat revisable, d’aquesta manera es pot donar prioritat a qui ho sol·licita per primera vegada.

Més fons estatals per sanitat i l’atenció social

El vicepresident d’Afers Socials i per a l’Agenda 2030, Pablo Iglesias, ha anunciat per la seva banda la creació d’un fons de 300 milions d’euros per reforçar l’atenció de serveis social i les plantilles de les residències de gent gran.

El govern espanyol posarà també a disposició de les comunitats autònomes 210 milions d’euros per fer front a la despesa de la lluita contra el coronavirus.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha explicat que s’han incorporat de manera gradual un total de 30.000 professionals sanitaris al Sistema Nacional de Salut per lluitar contra el Covid-19. També ha explicat que s’han lliurat 1,5 milions de mascaretes en els darrers dies.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Artà celebra la titularitat pública de les murades de Sant Salvador

Una sentència posa fi al litigi entre el consistori i el Bisbat de Mallorca que ha durat gairebé 6 anys

Tot a punt per començar el cribratge massiu aquest cap de setmana a Sant Antoni

Durant quatre dies hi haurà proves gratuïtes i voluntàries al pavelló de ses Païsses

Eivissa encapçala el nombre de casos de Covid de totes les Balears

L'àrea de Salut d'Eivissa i Formentera rebrà el suport de 10 infermeres cada setmana

SATSE critica el plus a enfermers que vagin a Eivissa i no als que continuen al seu lloc de feina

Asseguren que la situació es deu a una falta estructural d'enfermers a les Illes