X

500 persones demanen un lloguer social a Menorca

Cada dos dies es fa fora algú que viu de lloguer i cada quatre dies s'executen propietaris que no poden pagar la hipoteca

22/11/2018

500 persones demanen un lloguer social a Menorca

Cada dos dies es fa fora gent que viu de lloguer a Menorca. I cada quatre, el banc fa sortir amb ordre judicial uns propietaris que no han pogut pagar la hipoteca. L’encariment del mercat fa que cada vegada sigui més difícil accedir a un habitatge. I, per aquest motiu, no és estrany que la nova oficina d’atenció oberta el febrer pel Consell de Menorca hagi atès ja en només 8 mesos prop de 500 persones. I es calcula que hi ha 886 habitatges buits a Menorca, el 5 per cent del total.

A Ciutadella, tres immobles municipals romanen ocupats il·legalment des de fa ja dos anys. Formen part d’una zona verda expropiada i s’han d’esbucar. Però, tot i que una sentència judicial obliga als okupes a sortir, ningú no té intenció d’abandonar els que des de 2016 han estat els seus habitatges. Sense aigua i agafant l’electricitat del carrer, però amb un sostre. Demà acaba el termini de 20 dies fixat pel jutjat perquè es desnoni la primera de les cases. Els seus ocupants avisen que no se’n van si no se’ls ofereix a canvi un habitatge a un preu assequible.

22/11/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris