societat

El confinament fa baixar un 12% les dones que demanen ajuda a Menorca

S'han atès 526 víctimes, una quarta part de les quals hi acudien per primera vegada

El+confinament+fa+baixar+un+12%25+les+dones+que+demanen+ajuda+a+Menorca

El confinament ha fet que aflorassin menys casos de dones víctimes de les seves parelles a Menorca. Tot i això, durant el darrer any més de 500 han tornat a demanar l’empara del centre assessor. La major part són dones d’entre 31 i 40 anys i de països extracomunitaris. Una quarta part, 132, hi acudien per primera vegada.

Les treballadores del Centre Assessor de la Dona de Menorca van atendre 526 casos durant el 2020 (dels quals 132 eren nous), quan el 2019 van ser 599. Aquestes dades podrien fer pensar en una evolució positiva, però s’han d’interpretar en el context de pandèmia. De fet, la consellera de Benestar Social, Bàrbara Torrent, i la directora d’Atenció Social, Pilar Carrasco, han confirmat que quan es va aixecar el confinament estricte van començar a detectar un augment de casos.

Pel que fa al perfil d’usuàries, hi ha hagut un canvi de tendència respecte dels darrers anys i el 2020 la major part de les dones ateses provenien de països extracomunitaris amb un total de 207 expedients, seguides de les dones nascudes a Menorca, amb 151 expedients.

Per grups d’edat el majoritari és el comprès entre els 31 i 40 anys amb un total de 195 visites, així com també el de la franja d’edat d’entre els 41 i 50, amb 181. En canvi l’any passat van davallar les atencions a les dones de fins a vint anys, només en van ser set. Però Torrent i Carrasco adverteixen que aquestes baixes xifres es deuen al fet que a partir del març no es van poder fer els tallers i xerrades que habitualment es duen a terme als centres educatius, a partir dels quals afloren part dels casos de violència masclista en aquestes edats.

Les responsables polítiques del servei també han exposat que deu dones i set fills van passar l’any passat pel pis d’acollida amb una estada mitjana de cent vint-i-vuit dies. Finalment han destacat la bona coordinació amb l’oficina especialitzada de la Policia Nacional i els Jutjats de violència sobre la Dona.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Fora mascaretes als espais a l’aire lliure, sempre que es respecti la distància interpersonal

També deixarà de ser obligatòria a les residències de gent gran i espais institucionalitzats on el 80% de la població...

Aplaudiments espontanis, a les 14:00 en punt del dissabte de Sant Joan

La intensa pluja ha dissuadit cap intent de celebrar un primer toc a Ciutadella

Ciutadella respira ambient santjoaner tot i la suspenció de la festa

El matí del dissabte de Sant Joan ha transcorregut entre brindis i berenars, però sense arena als carrers {rela} El...

La comissaria de Ciutadella, la primera de Balears en expedir el nou DNI

Amb la nova versió s'incorporen nous elements de seguretat