societat

El confinament fa baixar un 12% les dones que demanen ajuda a Menorca

S'han atès 526 víctimes, una quarta part de les quals hi acudien per primera vegada

El+confinament+fa+baixar+un+12%25+les+dones+que+demanen+ajuda+a+Menorca

El confinament ha fet que aflorassin menys casos de dones víctimes de les seves parelles a Menorca. Tot i això, durant el darrer any més de 500 han tornat a demanar l’empara del centre assessor. La major part són dones d’entre 31 i 40 anys i de països extracomunitaris. Una quarta part, 132, hi acudien per primera vegada.

Les treballadores del Centre Assessor de la Dona de Menorca van atendre 526 casos durant el 2020 (dels quals 132 eren nous), quan el 2019 van ser 599. Aquestes dades podrien fer pensar en una evolució positiva, però s’han d’interpretar en el context de pandèmia. De fet, la consellera de Benestar Social, Bàrbara Torrent, i la directora d’Atenció Social, Pilar Carrasco, han confirmat que quan es va aixecar el confinament estricte van començar a detectar un augment de casos.

Pel que fa al perfil d’usuàries, hi ha hagut un canvi de tendència respecte dels darrers anys i el 2020 la major part de les dones ateses provenien de països extracomunitaris amb un total de 207 expedients, seguides de les dones nascudes a Menorca, amb 151 expedients.

Per grups d’edat el majoritari és el comprès entre els 31 i 40 anys amb un total de 195 visites, així com també el de la franja d’edat d’entre els 41 i 50, amb 181. En canvi l’any passat van davallar les atencions a les dones de fins a vint anys, només en van ser set. Però Torrent i Carrasco adverteixen que aquestes baixes xifres es deuen al fet que a partir del març no es van poder fer els tallers i xerrades que habitualment es duen a terme als centres educatius, a partir dels quals afloren part dels casos de violència masclista en aquestes edats.

Les responsables polítiques del servei també han exposat que deu dones i set fills van passar l’any passat pel pis d’acollida amb una estada mitjana de cent vint-i-vuit dies. Finalment han destacat la bona coordinació amb l’oficina especialitzada de la Policia Nacional i els Jutjats de violència sobre la Dona.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Quines són les noves limitacions i les mesures que es prorroguen?

El portaveu del Govern, Iago Negueruela, ha justificat les restriccions en el fet que la incidència de contagis "és alta,...

Tres nous morts amb Covid en només un dia a Menorca, la xifra més elevada des que va començar la pandèmia

Dos dels difunts eren usuaris del Centre de Dia del Consell Insular de Menorca

Presó per al conductor que va provocar l’accident mortal de Fornalutx dissabte passat

Tres homes han mort a les carreteres de Mallorca, en manco de 48 hores

Notificades 2.184 noves persones contagiades i 5 defuncions en 72 hores

Les víctimes mortals, registrades a Mallorca, tenien entre 54 i 73 anys