economia

6 de cada 10 turistes que visitaren les Balears el 2019 patirien restriccions per venir enguany

Més de la meitat dels 32 principals mercats emissors de Balears ja han establert limitacions per viatjar a les IllesSis de cada deu turistes que varen visitar les Balears l’any passat patirien restriccions per venir enguany. Dins de l’Espai Econòmic Europeu, els estats que han establert entrebancs a la tornada dels turistes són Alemanya, Regne Unit, Itàlia, Països Baixos, Dinamarca, Bèlgica, Irlanda, Noruega, Finlàndia, Hongria, Lituània, Letònia, Grècia, Estònia, Islàndia, Xipre i Eslovènia.

En conjunt, aquests 17 països aporten el 58% del turistes que arribaren en avió a les Illes l’any passat, segons les dades d’El turisme a les Illes Balears. Anuari 2019, publicat per l’Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears. Segons les dades de l’AETIB, l’any passat arribaren a les Illes més de 20 milions de turistes per aire. Dels 32 principals mercats emissors de turisme, ja en són 17 (la majoria), els que han establert restriccions als viatges turístics cap a l’arxipèlag.

Restriccions en els principals països emissors de turisme de les Balears.

Restriccions en els principals països emissors de turisme de les Balears.

 

Si la llista es redueix als principals territoris, dels 7 grans mercats, n’hi ha 4 que posen restringeixen les tornades. Són Alemanya, el Regne Unit, Itàlia i, des d’anit passada, els Països Baixos.

El Regne Unit obliga a fer quarantena de 14 dies a la tornada.

Els Països Baixos no només han recomanat no viatjar a les Balears, sinó que també han establert un avís urgent de quarantena a tothom que torni al país.

Alemanya ha fet una recomanació de no viatjar, tot i que els efectes han estat contundents entre els principals turoperadors, que han cancel·lat totes les reserves.

Itàlia obliga a fer-se una PCR per tornar al país.

Els principals mercats emissors que no han marcat cap restricció en tornar de les Balears són Espanya, França i Suïssa.

Entre el sector turístic, la pregunta que queda per resoldre és quin mercat pot salvar la temporada. Els experts assenyalen que només hi ha dues respostes possible: o el Regne Unit o Alemanya. Així ho afirma l’expresident de Foment del Turisme de Mallorca i responsable de Viajes Kontiki, Pedro Iriondo.

Els darrers d’afegir les Balears a la llista negra són, des d’anit passada, els Països Baixos i, a partir de demà, Grècia, que exigirà una PCR en tornar al país. Tots aquests mercats, recorda Iriondo, són menors per a les Illes. Per això, veu improbable trobar ara un gran mercat emissor alternatiu.

Per tot plegat, Iriondo urgeix a les institucions treballar en la imatge de les Balears de cara al 2021. L’any que ve, afegeix l’expert, serà un any per estabilitzar el mercat, no per guanyar doblers.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Els sindicats valoren, amb matisos, l’acord subscrit amb el Govern per pujar un 2% el sou dels treballadors públics

No renuncien a cobrar la pujada congelada durant els anys 2020 i 2021. Aquest ha estat el principal escull pel...

L’ONCE dedica un número a l’ensaïmada

El mateix 31 d'octubre es farà una ensaïmada gegant solidària a la platja d'Alcúdia

Les festes il·legals d’aquest estiu a Eivissa s’han fet en habitatge residencial i no vacacional

El Centre Cultural de Jesús acull el VII Congrés d'Habitatge Turístic Vacacional d'Eivissa

Balears pujarà un 2% el salari dels seus 44.000 funcionaris al 2022

La pujada, que afectarà els empleats públics de la sanitat, l'educació i els serveis generals, serà tant per a les retribucions bàsiques com per a les complementàries