SOCIETAT

617 dones varen rebre ajuda del Servei Integral d’Atenció a les Víctimes de Violència de Gènere de Palma durant 2020

La crisi Covid allarga els casos perquè costa més trobar sortida laboral a les dones que ho han de menester


El Servei Integral d’Atenció a les Víctimes de Violència de Gènere de Palma va atendre 930 casos durant 2020, és prop d’un 10’5% més que l’any anterior.

Durant la pandèmia, més dones demanaren assessoria, acompanyament per córrer papers, protecció o ajuda per accedir a un habitatge o una prestació. En total, 617 dones foren ateses, 272 per primer cop. N’hi ha que contactaren directament amb l’oficina d’Atenció a les Víctimes i d’altres, arribaren derivades per la policia, els jutats o els serveis socials També varen atendre 267 fills i filles, 87 dels quals, per primera vegada. A més, 139 homes varen formar part d’un programa per deixar de tenir conductes de maltractador, un 60% dels quals, arribà al servei per propi peu i no per derivació.

Els tècnics del servei expliquen que, en el darrrer any s’ha incrementat la demanda d’ajuda i que a més, ara, els casos s’allarguen perquè cosa més troba feina o ajuda econòmica que permeti les víctimes independitzar-se. L’Ajuntament de Palma passarà de destinar 406.847 euros a 902.311 per ampliar la tipologia de casos atesos i contractar més professionals, com juristes o psicòlegs.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |