X

62 intervencions i 46 actes per incompliment de la normativa en establiments de les Illes

41 s'han desenvolupat a Mallorca, especialment a establiments de Platja de Palma i el passeig marítim de Palma; 7 a Menorca, a locals de Maó i Ciutadella; 8 a Eivissa, a Sant Antoni de Portmany i Santa Eulàlia des Riu; i 6 a Formentera

20/07/2020

62 intervencions i 46 actes per incompliment de la normativa en establiments de les Illes

Una de les intervencions d'aquest cap de setmana en locals, zones d'oci nocturn i espais públics de les Illes.

62 intervencions i 46 actes per incompliment de la normativa en locals, zones d’oci nocturn i espais públics de les quatre illes en un cap de setmana.

D’aquestes intervencions, 41 s’han desenvolupat a Mallorca, especialment a establiments de Platja de Palma i el passeig marítim de Palma; 7 a Menorca, a locals de Maó i Ciutadella; 8 a Eivissa, a Sant Antoni de Portmany i Santa Eulàlia des Riu; i 6 a Formentera.

Com a resultat d’aquestes inspeccions, els equips multidisciplinaris han aixecat 46 actes per incompliments relacionats amb excessos d’aforament, amb distàncies socials, incompliment d’horaris i ús de mascaretes entre el personal, i per prescindir d’informació al públic i senyalització adequada. Concretament, informa el Govern, s’han aixecat 30 actes a Mallorca, 7 a Menorca, 8 a Eivissa i 6 a Formentera.

Aquestes dades, recorda en un comunicat la Conselleria d’Administracions Públiques i Modernització, se sumen a les 51 inspeccions i 24 actes registrades durant el cap de setmana passat. Per tant, s’han produït des de l’inici de la campanya d’inspeccions coordinades un total de 113 intervencions i 70 aixecaments d’actes d’infracció, que ara passaran a ser instruïdes per les diferents administracions implicades en els operatius.

“Malgrat el percentatge d’actes aixecades és elevat respecte del nombre d’inspeccions efectuades, els incompliments observats són majoritàriament lleus i la sensació general dels equips interventors és de tranquil·litat”, assegura la consellera d’Administracions Públiques i Modernització, Isabel Castro, que ha tornat a demanar responsabilitat individual per evitar que les imprudències que puguin cometre uns pocs, acabin perjudicant al conjunt de la ciutadania.

El Decret Llei de règim sancionador per als incompliments de les normes relatives a la COVID-19, en vigor des d’aquest passat divendres 10 de juliol, emmarcarà els expedients iniciats en aquestes actuacions. Les sancions poden arribar als 600.000 euros quan es produeixin infraccions molt greus.

20/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT