X

650 professionals participen en l’Escola de Salut Pública amb temes com la salut mental i l’alimentació

La cita es manté, 34 anys després, com l'única escola d'estiu de salut pública d'Espanya i té lloc a l'illa del Llatzeret

18/09/2023

650 professionals participen en l’Escola de Salut Pública amb temes com la salut mental i l’alimentació

Redacció

Ha començat al Llatzeret la 34a edició de l’Escola de Salut Pública de Menorca amb la participació de 650 experts i professionals. Després de dos anys de protagonisme de la Covid, enguany s’hi aborden qüestions que preocupen com la salut mental, l’alimentació, la violència de gènere i els estils de vida.

La cita es manté, trenta-quatre anys després, com l’única escola d’estiu de salut pública d’Espanya. Aquest fet converteix el Llatzeret en un important punt de trobada i d’intercanvi de coneixements entre tots els actors implicats.

Durant vuit dies experts i professionals de la Salut Pública debaten i reflexionen en deu cursos i dotze trobades de grups de feina. A més, hi té lloc un innovador taller per conscienciar sobre la violència de gènere a través de l’art. Es tracta d’aprofundir en les anàlisis i estratègies des de diferents àmbits.

Un aborda el suïcidi de persones grans, la prevalença del qual entre els homes més grans de setanta anys és quatre vegades superior a la dels joves. Un altre curs aborda el desafiament de l’alimentació amb perspectiva comunitària. Un enfocament necessari a partir del fet que la meitat de la població dels països desenvolupats pateix sobrepès.

El prestigi de la trobada s’evidencia en el fet que el Consell Acadèmic ha hagut de descartar una trentena de cursos per a aquesta 34a edició.

18/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris