economia

66 milions dels fons Next Generation a rehabilitació d’habitatges i regeneració urbana

El col·legi d'Arquitectes de les Illes ha organitzat una jornada informativa

66+milions+dels+fons+Next+Generation+a+rehabilitaci%C3%B3+d%26apos%3Bhabitatges+i+regeneraci%C3%B3+urbana

Les Illes Balears ja tenen preassignats 760 milions d’euros del fons europeus Next Generation. D’aquests, 66 milions d’euros aniran destinats a actuacions de rehabilitació d’edifics, habitatges i regeneració urbana. Avui, el Govern ha presentat al Col·legi d’Arquitectes a Palma la finestreta única per presentar projectes. Les diferents conselleries també presentaran línies de finançament mitjançant convocatòries públiques.

El conseller de Fons Europeus, Miquel Company ha afirmat: “La rehabilitació d’edificis, de ciutats, de barris, la modernització, l’eficiència energètica és un dels components més importants del pla i del mecanisme de recuperació. Centrarem molts d’esforços que això arribi a les famílies als barris als municipis”.

El Col·legi posa l’èmfasi en l’eficiència energètica per poder afrontar el canvi climàtic. La degana Marta Vall-Llossera ha dit: “Tenim un parc edificat amb un percentatge molt alt fet abans de les normatives. Entenem que és molt important fer plantejaments de millores energètiques des d’una visió global que aquestes millores perdurin en el temps”.

L’Oficina d’Inversions Estratègiques ha rebut ja per a tots els sectors més de 600 projectes tant des de la vessant pública com privada. 60 d’ells, un 10%, es considera que es poden tirar endavant i, d’aquests, 12 serien tractors.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els pagesos de Menorca i Mallorca compren un 40% més de farratges que l’any passat

Els ramaders han invertit 284 mil euros en l'adquisició d'alfals, civada, margall o enclova; el que suposa el 50 per...

Lots de 150 euros per comprar productes de quilòmetre zero

Una eina més per intentar compensar la davallada de vendes provocada per la pandèmia, de productes com l'oli o el vi amb denominació d'origen

Comença la dotzena edició de la Mostra de Cuina Menorquina amb bones perspectives de reserves

38 restaurants d'arreu de l'illa participen enguany amb menús elaborats a partir de producte local