X

6,9 quilòmetres de vial cívic per millorar la connectivitat de Santa Eugènia

La plataforma 'Perill Ma-3040' demana una variant per treure del centre del poble els 6.000 vehicles que hi travessen diàriament

13/02/2024

Margalida Riera

Ara, els veïnats de ses Coves han d’anar per la vorera de la carretera per arribar a Santa Eugènia. El projecte del Consell preveu allargar fins al poble el vial per a vianants i ciclistes, que ara acaba devora el llogaret. Prop d’un quilòmetre i mig en què s’haurà d’expropiar per poder eixamplar la via.

El president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, diu que ara les parets s’estrenyen, hi ha mala visibilitat i els vianants s’han d’arriscar per poder circular-hi. Es preveu un cost de 2,5 milions d’euros i un període d’execució de mig any, des de l’inici de 2025. A més, el vial cívic de Sencelles a ses Alqueries s’allargarà 5,3 quilòmetres fins a la rotonda del cementeri de Santa Maria. Costarà 4 milions i mig d’euros, no farà falta expropiar i la feina arrancarà a principi de l’any que ve. El període previst d’execució és de 4 mesos.

En vermell, els nous vials cívics previstos pel Consell de Mallorca.

En un futur, expliquen tècnics de la institució insular, el vial cívic per a circulació de vinanats es podria perllongar fins a Pòrtol. El batle de Santa Eugènia, Pep Lluís Urraca, s’ha mostrat satisfet per la millora de la connectivitat sostenible: “Facilita la comunicació amb Sencelles i Santa Maria”.

De la plataforma ‘Perill Ma-3040’ han aprofitat la visita institucional per reclamar al Consell una variant que, a més, eviti que 6.000 vehicles diaris travessin pel carrer principal del poble, en ocasions, diu la portaveu, Francisca Bascuñana, “a velocitats altes”, també de vehicles grossos de gran tonatge.

El departament de Mobilitat del Consell s’ha compromès, així mateix, a reunir-s’hi i posar mesures sobre la taula per baixar la velocitat dels vehicles tan aviat com sigui possible. Segons el conseller Fernando Rubio, estan oberts a parlar de la variant amb l’Ajuntament.

13/02/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris