societat

691 refugiats acollits a Balears des del 2016

La consellera Fina Santiago ha assegurat que comptar amb aquests espais "dignifica les persones refugiades" i converteix les illes en "terra d'acollida"

Imatge: Zhora Bensemra


Balears ha acollit 691 refugiats des que van obrir els dos centres d’acollida de Mallorca, el de la Platja de Palma que va obrir el 2016 i el de Son Rapinya el 2018, tots dos cedits per la Conselleria d’Assumptes Socials i Esports i gestionats per la Creu Roja.

Amb motiu del Dia Internacional del Refugiat, que se celebra el 20 de juny, la consellera Fina Santiago ha assegurat que comptar amb aquests espais “dignifica les persones refugiades” i converteix les illes en “terra d’acollida”.

El centre de refugiats de la Platja de Palma té capacitat per a 50 persones i el de Son Rapinya per a 25. Pel de la Platja de Palma, han passat 55 persones de gener a maig, 20 de les quals eren menors d’edat acompanyats pels seus familiars. La majoria dels usuaris procedeixen de Colòmbia i Veneçuela.

El centre d’acollida de Son Rapinya ha acollit 32 persones, un d’ells una menor acompanyada per la seva família. De nou la majoria també procedeixen de Colòmbia o de Veneçuela.

Els usuaris dels dos centres han rebut classes de castellà i català i han participat en tallers de salut, drets i deures, i coneixement de l’entorn, entre altres.

Els dos centres de refugiats estan cedits per la conselleria d’Assumptes Socials i Esports a la Creu Roja i el procés d’assignació de places depèn del Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social a través del Sistema Nacional d’Acolliment i Integració.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Conflicte entre els taxis i altres vehicles a l’aeroport de Son Sant Joan

Dissabte durant uns 20 minuts hi va haver una aturada en la recollida de passatgers

Formentera, plena de turistes

Les previsions per al mes d'agost també són positives

9 nedadors fan la volta a Cabrera per aconseguir fons per a la reserva marina

Durant 7 hores han recorregut els 22 quilòmetres del litoral

Palma acull la darrera semifinal d’street dance

Els millors ballarins lluiten per aconseguir una plaça a la Final Nacional que es disputarà a València el 7 d'agost