X

7 de cada 10 metges que fan feina a Balears són de fora

La Conselleria de Salut preveu l'any 2025 un dèficit de més de 430 professionals sanitaris

31/01/2023

7 de cada 10 metges que fan feina a Balears són de fora

Només tres de cada deu metges que fan feina a la nostra comunitat autònoma són de les Balears. Dels que venen de fora, un 40 % ho fa de la Península, majoritàriament de Catalunya, València i Andalusia. L’altre, el 30%, són estrangers de l’Argentina, Cuba i Veneçuela, tot i que ara també comença a despuntar Colòmbia.

Són dades de col·legiació que ha facilitat la Conselleria de Salut. El Servei Balear preveu que l’any 2025 hi haurà un dèficit de professionals sanitaris de més de 430 persones. És per això que ara centra la seva tasca a fidelitzar el màxim nombre de treballadors i també a seduir-los perquè triïn les Illes per optar a una plaça.

Calculen que ara venen deu anys molt complicats. Una situació que, asseguren, els ha conduït a exonerar del requisit del català els metges i infermers que opten al procés d’estabilització i concurs oposició iniciat en l’àmbit de tot Espanya. A les Illes, s’hi han presentat 9.000 sol·licituds. Aquesta exoneració que només afecta aquelles categories deficitàries. A la resta es manté com a requisit i tendran de temps dos anys per poder acreditar-lo si no el tenen. Els metges i infermers que tenguin la titulació de català tendran deu punts més que els que no la tenguin.

31/01/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris