espanya

70.000 persones, confinades a quatre localitats catalanes pel Covid-19

La mesura s'aplica a Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui i Òdena

70.000+persones%2C+confinades+a+quatre+localitats+catalanes+pel+Covid-19

El lehendakari, Iñigo Urkullu, ha declarat aquest divendres l’emergència sanitària a Euskadi. Aquesta emergència faculta el Govern basc a prendre mesures extraordinàries, com el confinament de poblacions.  Precisament la Generalitat de Catalunya ja ha adoptat aquesta prevenció a Igualada i altres tres poblacions. La mesura, que afecta a 70.000 persones, pretén contenir el brot a l’Hospital d’Igualada.

Emocionada, la consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, resident a Igualada, informava que des de la passada mitjanit les 4 localitats barcelonines estan confinades per ordre de la Generalitat. Aquesta mesura vol evitar la propagació del brot de coronavirus que afecta aquesta zona i que ja suma 58 contagis. Hi ha 49 sanitaris afectats i 200 professionals sanitaris confinats en els seus domicilis.

La mesura afecta 70.000 mil persones. Ningú no pot entrar ni sortir del perímetre d’aquests municipis, excepte els qui prestin serveis bàsics. En les hores prèvies al tancament, només es va permetre la sortida de les persones dins del perímetre amb residència en l’exterior.

Més d’un centenar d’efectius dels Mossos d’Esquadra estan mobilitzats per garantir el confinament. Si no s’obeeix el confinament, les sancions previstes arriben als 60.000 euros.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Comitè d’Alertes Sanitàries no descarta el trasllat de malalts entre comunitats per evitar el col·lapse de les UCIs

A les Unitats de Cures Intensives hi ha 5.607 persones, i són Madrid i Catalunya les comunitats amb més contagiats...

Nou paquet de mesures per ajudar els llogaters, autònoms i pimes

Hi haurà subsidis per als treballadors temporals i les dones de la llar

L’Imperial College de Londres xifra en 7 milions el número d’infectats a Espanya

L'Imperial College de Londres, centre d'estudis universitaris i d'investigació, ha calculat que un 15% de la població espanyola s'ha infectat...

COVID-19 a Espanya: empitjorament puntual, manteniment positiu de la tendència

Els experts sanitaris del comitè estatal de seguiment de l'epidèmia no veuen que necessàriament s'hagi d'adoptar més mesures de limitació...