EIVISSA

74 pisos de lloguer social a Eivissa per a 1.100 peticions

L'IBAVI no ha gastat encara els dos milions d'euros que es van reservar específicament per a comprar habitatges de segona mà a l'illa


La cessió temporal per part d’un particular de tres pisos que seran reformats a càrrec de l’IBAVI ha incrementat tímidament els habitatges que es destinen a Eivissa al lloguer social. Són 74 llars en total, una quantitat que tan sols representa un 6,7 per cent de les 1.100 peticions que té registrades l’Institut Balear de l’Habitatge a l’illa. L’emergència habitacional d’Eivissa es va incloure a la darrera modificació de la Llei de Turisme. L’IBAVI, però, no ha gastat encara els dos milions d’euros que es van reservar específicament per a comprar habitatges de segona mà a Eivissa.

El Govern invertirà quatre milions més el 2019 en augmentar el parc d’habitatge públic amb pisos usats i el Consell vol destinar-hi fons propis. La vicepresidenta Viviana de Sans aposta, també, per destinar recursos de l’ecotaxa per aquest propòsit, una alternativa més ràpida a la construcció de cases de protecció oficial.

La Llei de l’Habitatge que es va aprovar el passat maig obliga els propietaris de més de deu cases o pisos a cedir per a lloguer social les que portin més de dos anys buides. A Eivissa, aquesta mesura tindrà una repercussió limitada. Dels 859 habitatges que l’IBAVI reclamarà als multipropietaris per llogar-los a persones en situació d’especial vulnerabilitat, només trenta són en territori eivissenc.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |