eivissa

74 pisos de lloguer social a Eivissa per a 1.100 peticions

L'IBAVI no ha gastat encara els dos milions d'euros que es van reservar específicament per a comprar habitatges de segona mà a l'illa

74+pisos+de+lloguer+social+a+Eivissa+per+a+1.100+peticions

La cessió temporal per part d’un particular de tres pisos que seran reformats a càrrec de l’IBAVI ha incrementat tímidament els habitatges que es destinen a Eivissa al lloguer social. Són 74 llars en total, una quantitat que tan sols representa un 6,7 per cent de les 1.100 peticions que té registrades l’Institut Balear de l’Habitatge a l’illa. L’emergència habitacional d’Eivissa es va incloure a la darrera modificació de la Llei de Turisme. L’IBAVI, però, no ha gastat encara els dos milions d’euros que es van reservar específicament per a comprar habitatges de segona mà a Eivissa.

El Govern invertirà quatre milions més el 2019 en augmentar el parc d’habitatge públic amb pisos usats i el Consell vol destinar-hi fons propis. La vicepresidenta Viviana de Sans aposta, també, per destinar recursos de l’ecotaxa per aquest propòsit, una alternativa més ràpida a la construcció de cases de protecció oficial.

La Llei de l’Habitatge que es va aprovar el passat maig obliga els propietaris de més de deu cases o pisos a cedir per a lloguer social les que portin més de dos anys buides. A Eivissa, aquesta mesura tindrà una repercussió limitada. Dels 859 habitatges que l’IBAVI reclamarà als multipropietaris per llogar-los a persones en situació d’especial vulnerabilitat, només trenta són en territori eivissenc.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

La Fiscalia demana 11 anys de presó a un acusat d’incendiar el seu habitatge a Sant Antoni

L'home està acusat d'un presumpte delicte d'incendi amb perill per a la vida de les persones

Un vessament de líquid oliós provoca un accident i problemes de circulació a Sant Antoni

Treballadors i veïns del polígon Montecristo pateixen les molèsties per les fuites

El Consell autoritza actuar sobre restes arqueològiques de la carretera de Santa Eulària

La institució permet desmuntar un mur que forma part de les troballes a les obres del nou desdoblament

El TSJIB afirma que són necessaris els nous jutjats a Sa Graduada per normalitzar l’activitat

El Cetis acull el Jutjat de Violència sobre la Dona que ha començat a treballar amb limitacions