món

75 aniversari del llançament de la bomba d’Hiroshima

75+aniversari+del+llan%C3%A7ament+de+la+bomba+d%27Hiroshima

La Campana de la Pau han tornat a sonar aquest dijous a Hiroshima, en el 75è aniversari del primer bombardeig atòmic. Ha estat una cerimònia reduïda a causa del coronavirus. El batle de la ciutat ha instat totes les nacions a unir-se per lluitar contra les amenaces del món.

Milers de persones han omplit el Parc de la Pau del centre d’Hiroshima per o pregar i fer una ofrena floral a les 140.000 víctimes del bombardeig.

Eren les 8 i quart del matí del 6 d’agost del 1945. Un B-29, un avió de combat nord-americà conegut com l’Enola Gai, va llançar una bomba que havia estat batejada com a “Little Boy”. Era la primera bomba atòmica que es llançava contra una població habitada.

140.000 persones d’una població estimada en 350.000 varen morir al bombardeig. Milers més varen morir més tard de l’explosió per les ferides, la radiació i les malalties relacionades.

Tres dies després, els Estats Units llançaria una altra bomba atòmica sobre Nagasaki. El Japó es va rendir sis dies després, posant fi a la Segona Guerra Mundial.

Avui, 75 anys després, al centre de la ciutat la crida ha estat per un món unit contra les agressions i lliure d’armes nuclears.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Bronca i caos en el debat presidencial dels Estats Units

Biden va guanyar per una lleugera diferència a Trump, segons les enquestes

Un milió de morts per COVID19 al món

Nacions Unides demana als paísos 'aprendre dels errors'

Armènia i Azerbaidjan reprenen el conflicte bèl·lic pel control de Nagorno Karabaj

El secretari general de les Nacions Unides, Antonio Guterres, així com els Estats Units han demanat el cessament immediat de...

Trump no pagà impostos durant 10 dels darrers 15 anys, segons el New York Times

El rotatiu assegura que el president va abonar 750 dòlars en impostos federals l'any 2016