societat

750 al·legacions a l’Estudi de la Ronda Nord d’Inca

El GOB i l'Associació 'No a la variant' demanen que aturin el projecte


Avui acaba el termini d’exposició pública de l’Estudi informatiu d’un fragment de la variant d’Inca, que uneix les carreteres de Selva i Alcúdia, i que es coneix com a Ronda Nord d’Inca. L’Associació ‘No a la variant nord’ ha presentat avui dematí, juntament amb el GOB, més de 750 al·legacions a l’Estudi, que presenta 5 alternatives de traçat, les quals, segons l’Associació, s’han fet a partir d’un diagnòstic dels anys noranta. Qualifiquen la proposta d’innecessària i d’agressió irreversible al territori.

El recull d’al·legacions fa referència a diferents aspectes com els criteris de mobilitat, l’argumentació tècnica o la justificació d’impacte ambiental. Demanen al Consell i a l’Ajuntament que rectifiquin i aturin el projecte, perquè consideren que es podria resoldre la congestió amb l’obertura de nous carrers en el nucli urbà.

L’Ajuntament considera necessari desviar el trànsit d’entrada a la Serra i defensa el projecte, fruit del conveni signat l’any 2018 amb el Consell, quan es va redimensionar i reduir respecte al que hi havia projectat anteriorment.

El departament de Carreteres del Consell es reafirma en el compromís que assumiren la passada legislatura amb l’Ajuntament, però, a petició de l’Associació, han prorrogat 3 mesos el període d’exposició pública del projecte per tal de donar cabuda a totes les possibles al·legacions.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Dimecres comença a administrar-se la segona dosi de vacunes a les residències de Menorca

Aquest dilluns s'ha completat la primera dosi de l'antídot a 751 professionals de la sanitat de l'illa

Destitueixen Joan Quevedo, president de l’Atlètic Villacarlos, per presumptes irregularitats en la gestió

La junta, presidida ara per Manolo Delicado, es reunirà per estudiar si emprèn alguna altra acció

El Banc de Sabadell reclama 8.000€ a un autònom de Menorca per un descobert de 1.300

El client demandarà l'entitat per usura i per incloure'l a la llista de morosos