societat

78 actes a establiments de les illes per incompliments en la distribució de bosses de plàstic

Estan prohibides totes les bosses lleugeres de plàstic, incloses les compostables, mentre que totes les reutilitzables, fins i tot les de més d'un 70% de plàstic reciclat, s'han de cobrar

78+actes+a+establiments+de+les+illes+per+incompliments+en+la+distribuci%C3%B3+de+bosses+de+pl%C3%A0stic

La Direcció General de Consum ha aixecat 78 actes en diversos establiments per incompliments de les mesures relacionades amb la distribució de bosses de plàstic, segons ha informat la Conselleria de Salut i Consum aquest diumenge.

La Direcció General de Residus i Educació Ambiental va sol·licitar a Inspecció de Consum que fes aquesta campanya de control. En total, s’han realitzat 137 inspeccions en establiments de l’arxipèlag: 85 inspeccions a Mallorca, 21 a Menorca i 31 a Eivissa. De totes elles, s’han detectat 78 incompliments de la normativa. Les actes s’han remès a la Direcció General de Residus i Educació Ambiental, organisme que té la potestat sancionadora.

La campanya s’ha dut a terme des d’octubre de 2020 fins al 19 de març d’aquest any, ja que el dia següent, 20 de març, va entrar en vigor la Llei autonòmica 8/2019 que imposa restriccions d’ús encara superiors a les que marca el Reial decret estatal, a més de la prohibició de nombrosos articles de plàstic d’un sol ús.

L’objectiu ha estat l’adopció de mesures per a reduir el consum de bosses de plàstic per a prevenir i reduir els impactes adversos que els residus generats per aquestes bosses de plàstic deixen en el medi ambient, amb especial atenció al mal causat a ecosistemes aquàtics i en determinades activitats econòmiques, com la pesca o el turisme entre altres.

Amb la nova normativa de les illes, queden prohibides totes les bosses lleugeres de plàstic, incloses les compostables, mentre que totes les reutilitzables, fins i tot les de més d’un 70% de plàstic reciclat, s’han de cobrar.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

L’autor confés del doble crim masclista de sa Pobla s’ha acollit al seu dret a no declarar

Conmoció arreu de l'Estat perquè en les darrers 24 hores s'han produït 4 assassinats masclistes

Formentera llança la campanya ‘No t’ofeguis en l’alcohol’

El 85% dels joves de la menor de les Pitiüses ingeriren alcohol per primera vegada entre els 13 i 15...

Ferit un home després de rebre tres tirs en una discussió a Palma

La Policia Nacional investiga ara les causes i cerquen els autors dels tirs

Un estudiant d’animació en 3D reprodueix la pedra de Binissalem en un videojoc

Jaume Flores s'ha integrat en el projecte de Kandra, the Moonwalker, que desenvolupa una empresa mallorquina.