economia

El Govern preveu que 200.000 treballadors es veuran afectats per 16.000 ERTOs

De moment, ja s'han presentat 8.080 expedients temporals per causa de força major que afecten al voltant d'uns 71.100 treballadors

El+Govern+preveu+que+200.000+treballadors+es+veuran+afectats+per+16.000+ERTOs

Al vídeo, la roda de premsa sencera del conseller de Treball, Turisme i Model Econòmic, Iago Negueruela.


El Govern preveu que el total d’Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) que es presentaran a les Balears a causa de la crisi econòmica causada per la pandèmia del coronavirus arribarà a la xifra de 16.000 i afectarà uns 200.000 treballadors.

Avui dia s’han formalitzat en total 8.080 ERTOs que afecten directament uns 71.100 treballadors de les Illes. El 85,7% a Mallorca, el 9,6% a Eivissa, el 4,4% a Menorca y el 0,3% a Formentera. Per ara afecta uns 71.100 treballadors. el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha confirmat que els sectors més afectats per aquest procediment seran els d’hostaleria, restauració i comerç.

Amb el tancament de moltes empreses pel decret d’estat d’alarma i per compensar-ne les pèrdues, es permet a les empreses dur a terme ERTOs.

L’Executiu preveu que el número d’ERTOs es dupliquin, és a dir, podrien arribar als 16.000 quan es va paralitzant l’economia de l’Arxipèlag i que, en total, els empleats afectats arribaran als 200.000.

“Seran milers”, ha assegurat en roda de premsa telemàtica Negueruela, que ha apostat per tramitar “com més aviat millor” aquests ERTOs perquè els treballadors puguin cobrar les seves prestacions durant aquest període.

“L’impacte del que està succeint a nivell econòmic i global a Balears és molt elevat”, ha subratllat el conseller, que ha afegit: “Cada dia que passa s’estan tancant empreses; anem camí d’una aturada total en la nostra comunitat autònoma”, ha lamentat.

Com a exemple, en el polígon de Son Castelló de Palma ha caigut el consum elèctric un 23% respecte fa una setmana.

Es tracta de dades “estimatives”, ha assenyalat el conseller, que ha informat que es reforçarà la plantilla de la direcció general de Treball per a tramitar tots aquests ERTOs.

Abans de la crisi d’aquesta pandèmia hi havia un funcionari dedicat a aquesta funció i el pròxim dilluns s’arribarà a 50 perquè és “absolutament prioritari” que els treballadors que estan a casa percebin la seva prestació en “temps i forma” per a “tenir tranquil·litat”. “L’important ara és garantir aquestes rendes”, ha insistit Negueruela, que també ha assenyalat que una altra prioritat del Govern és que “les empreses aguantin”.

El conseller ha explicat que després de la suspensió de l’activitat d’hostaleria, restauració i comerç afecta a moltes altres empreses. “És un moment molt complex i complicat que ens ajuda a donar el millor de nosaltres mateixos”, ha assenyalat Negueruela.

 

UGT alerta d’un frau

El sindicat UGT ha alertat d’un frau que aprofita els expedients regulars temporals d’ocupació per aconseguir els comptes corrents de treballadors. A través del seu compte de Twitter, UGT ha explicat que “estan arribant SMS a treballadores i treballadors en què els hi diuen que s’ha aprovat l’ERTO i que enviïn el número d compte per poder tramitar la prestació”. El sindicat alerta que és un frau: “Que ningú contesti a aquests missatges, ja que l’encarregada de comunicar les dades a l’oficina d’ocupació és l’empresa”.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Maroto anuncia l’obertura de fronteres amb França i Portugal dia 22 de juny

Estudia la possibilitat que TUI envïi 6.000 turistes alemanys a les Balears abans de l'1 de juliol

El Consell anuncia una inversió de 80 milions a les urbanitzacions de Menorca

La presidenta insular, Susana Mora, reconeix que caldrà cercar diners a tot arreu, amb fons estatals i europeus

Menorca replanteja la promoció turística per aconseguir atreure més visitants durant la temporada

Obre la porta a que es puguin organitzar en juliol i agost activitats desestacionalitzadores més pròpies de la tardor

La realitat rere les xifres de l’atur: “Duc quatre mesos sense cap ingrés”

A les Pitiüses hi ha 10.400 aturats. L'atur ha augmentat un 170% a Eivissa i un 156% a Formentera durant...