societat

Vuit usuaris morts a la residència Sèniors de Pollença

L'IMAS espera que es vacunin el 80% dels residents per reduir la mortalitat en els geriàtrics


Situació molt complicada a la residència Sèniors de Pollença on 8 persones grans han mort per coronavirus en els darrers 3 dies. Al geriàtric hi ha 75 usuaris i 24 treballadors que tenen la Covid-19. És per això que aquest divendres el servei d’Inspecció de l’Institut Mallorquí de Serveis Socials ha inspeccionat la residència per detectar possibles irregularitats en la seva gestió.

El portaveu de dependència del sindicat Comissions Obreres, Joan Pons, explica que a Sèniors Pollença “els treballadors disposen de mascaretes i material de protecció, però viuen una situació complicada per la manca de personal”

L’increment d’aquests contagis als geriàtrics s’ha traduït en un increment dels ingressos a la residència de General Riera de Palma que atén persones grans asimptomàtiques. En una setmana han ingressat 30 persones al centre. Els brots a residències com Sèniors Pollença o Domus VI Alcúdia són preocupants per la vulnerabilitat dels seus usuaris, persones grans, i el fet que hi ha un increment molt destacat de casos en àmbit comunitari.

La vacuna

L’Institut Mallorquí de Serveis Socials espera que entre el 80 i el 90% de les persones grans que viuen a les residències es vulguin vacunar al 2021 per prevenir la COVID-19. El fet que l’inici de la vacunació estigui previst per a finals de desembre és una bona notícia per a la directora insular de l’IMAS, Sofia Alonso. A Mallorca 3.500 persones viuen a les residències on treballen 3.200 persones.

Algunes de les residències de gent gran ja s’han posat en contacte amb els familiars per demanar el seu consentiment. Segons ha informat Sofia Alonso a IB3 Ràdio, “el calendari de vacunació als geriàtrics el fixarà Salut i seran els centres que depenen d’Atenció Primària els encarregats de dur a terme la vacunació dels residents”.

Tot i la imminent arribada de la vacuna, Alonso és incapaç de fixar quan les persones grans podran recuperar la normalitat a les residències, ja que la vacuna són dues dosis i fins a mitjans febrer les persones grans no hauran rebut les dues injeccions. Tot i això, la directora insular de gent gran espera que les visites es puguin humanitzar aviat.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Mitja dotzena de cavalls menorquins queden atrapats enmig de la tempesta

Els bombers i el llacer municipal han pogut rescatar la majoria d’animals, però d’altres han mort i han estat arrossegats...

El Parlament demana instal·lar cartells sobre el dret a utilitzar el català i el castellà a aeroports i comisaries

Es tracta d'un dels punts d'una moció, presentada pel Grup Mixt-MÉS per Menorca, que ha estat debatuda i aprovada parcialment...

Els vesins del centre històric de Maó denuncien la presència de rates als carrers de la ciutat

Els afectats demanen a l'Ajuntament que hi intervengui, però el consistori argumenta que no ho pot fer perquè el focus...

La història dels migrants que dormen dins cotxeres: “És lleig que ens tractin així. Hem pagat 1.000 euros per fugir d’Algèria en una pastera que feia aigües”

Tots han donat negatiu a les proves PCR. A dependències policials se'ls han pres les dades personals i s'han iniciat...