societat

Consum multa amb 1,7 milions d’euros empreses que venien productes i aliments perillosos

80.000 productes han estat retirats de la venda el 2018 a les Balears

Imatge d'arxiu.


El Govern ha retirat 80.000 productes de les Illes per incomplir la normativa. Són dades corresponents a l’any passat i que suposen un increment del 15 per cent si les comparam amb les del 2016. Entre els productes que més s’intervenen hi ha els alimentaris. L’objectiu és detectar-ne els perillosos i apartar-los del mercat perquè no afectin els consumidors. Al 2018, la Conselleria de Consum va imposar sancions per valor d´1,7 milions d’euros a empreses per aquest motiu.

El Govern actúa en dues línies diferents: a nivell industrial i alimentari, fent recomanacions com ara comprovar el nom dels productes, la composició, el termini d’ús o les dades de l’empresa responsable.
Els inspectors treballen al mateix temps al carrer i a les xarxes per evitar possibles irregularitats i detectar productes perillosos o que incompleixen la normativa europea. Però, segons Félix Alonso,  director general de Consum, “la col.laboració ciutadana és fonamental, perque nosaltres no podem estar darrera de cada producte i de cada tenda”.

Només en la darrera campanya de Tots Sants i Halloween, l’administració va retirar més de 4.600 productes. Actualment treballa en el Black Friday i el Cyber Monday, els pròxims 29 de novembre i 2 de desembre.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

‘Cada gota suma’, la nova campanya d’Autoritat Portuària al Port de Maó per estalviar aigua

Es dirigeix als usuaris d'embarcacions recreatives i consisteix en la instal·lació de 50 pistoles de mànega amb tall automàtic del...

Les noves restriccions tornen a colpejar el sector de la restauració a Menorca

Alguns empresaris es plantegen si els sortirà més a compte obrir, o abaixar definitivament la persiana en ple mes d'agost

Stuart Rogerson arriba a Eivissa després de passar 9 mesos a la mar

Una aventura de 10 mil milles nàutiques que ha conclòs a Cala d'Hort amb la rebuda de familiars i amics.