X

80 obres que Miró va crear a Son Boter s’exposen a la reobertura de l’espai Estrella

També es mostrarà un recull d'imatges del fotògraf mallorquí Rif Spanhi sobre el segon taller a Mallorca de l'artista català

14/10/2022

80 obres que Miró va crear a Son Boter s’exposen a la reobertura de l’espai Estrella

Reproducció parcial d'una fotografia del projecte sobre l'estudi Boter de Joan Miró del fotògraf Rif Spanhi (rifphotos.com)

La Fundació Pilar i Joan Miró estrena avui l’espai Estrella de l’edifici Moneo i la resta de sales d’exposició reobren les seves portes després de gairebé un any de reforma. Una transformació que es presenta al públic acompanyada de dues grans exposicions: ‘El Miró de Son Boter’ i ‘Instant i Memòria’, de Rif Spanhi.

Els responsables del museu expliquen que la reforma suposa una passa cap a la supervivència de l’art i la figura del pintor, escultor, gravador i ceramista català arrelat a Mallorca. A l’edifici se li han fet petites reformes, com per exemple a la façana, i una gran intervenció. “Hem recuperat la coberta original d’aigua, s’ha fet tot un procés de rehabilitació per a què torni a haver-hi aigua a les sales, a les cobertes de les sales”, explica Francisco Copado, director de la Fundació Miró.

El Miró de Son Boter, la primera exposició de la col·lecció dedicada al procés creatiu de Joan Miró a aquest espai, que va ser al seu segon taller a Mallorca, s’inaugura avui amb 80 obres en exposició. I, per l’altra, el treball fotogràfic de Rif Spanhi: Instant i Memòria és un recull d’imatges fetes durant els deu anys en què el fotògraf mallorquí va submergir-se en l’univers Miró.

14/10/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT