societat

81 casos més de coronavirus a les Illes, el 70% asimptomàtics

La meitat de les notificacions corresponen a casos de dies anteriors que estaven pendents de validació

EFE/Ronald Wittek


El Servei balear d’Epidemiologia, dependent de la Direcció General de Salut Pública i Participació, ha confirmat fins al moment 2.651 casos de persones amb SARS-CoV-2 a la comunitat, 81 més que ahir dijous.  No obstant això, segons ha assenyalat la Conselleria de Salut i Consum en un comunicat, la meitat de les notificacions corresponen a casos de dies anteriors que estaven pendents de validació.

Així, seguint els nous criteris de comptabilització del Ministeri de Sanitat, que exclouen les 105 serologies positives anteriors a l’11 de maig, ha notificat 2.546 casos a Balears al Centre de Coordinació de Alertas i Emergències Sanitàries (Ccaes).

D’aquests casos comunicats, 2.210 corresponen a Mallorca, 116 a Menorca, 204 a Eivissa i 16 a Formentera. D’altra banda, 2.142 persones s’han curat, dues més que ahir.

Així mateix, el Servei d’Epidemiologia no ha notificat cap nova defunció per Covid-19 i l’acumulat a Balears és de 230 persones mortes a causa del coronavirus.

Aquestes dades suposen que a la comunitat hi ha 279 casos de COVID-19 actius, 79 més que ahir.

DETECCIÓ PRECOÇ

Durant els últims dies s’ha produït un increment de comunicació de casos al Ministeri, que obeeix a la tasca de detecció precoç que realitzen des del Centre Coordinador de Covid-19 d’Atenció Primària. Les infermeres rastrejadores del Centre Coordinador identifiquen una mitjana de nou persones que han estat en contacte estret i se’ls realitza una prova PCR.

Pràcticament un 70 per cent dels nous casos comunicats corresponen a persones asimptomàtiques que han pogut ser diagnosticades gràcies a l’estratègia de detecció de les Illes.

La detecció d’aquestes persones amb Covid-19, però que no manifesten símptomes, i el seu posterior aïllament facilita la ruptura de la cadena de transmissió del virus i això serveix per contenir la pandèmia, han explicat.

LA SITUACIÓ ALS HOSPITALS

El Servei de Salut, per part seva, ha informat que aquest divendres hi ha 343 persones ateses per contagi de SARS-CoV-2. D’aquestes persones, hi ha 64 casos en atenció hospitalària (set a UCI) i 279 en primària. Entre aquests casos s’inclou les persones amb infecció per Covid-19 superada.

Per illes, a Mallorca hi ha 61 persones hospitalitzades (34 de les quals per causa socials, no clíniques) i d’aquestes sis es troben en unitats de vigilància intensiva. 250 persones són seguides en el seu domicili per part del servei d’atenció primària.

A Menorca no queda cap persona ingressada a l’Hospital Mateu Orfila per Covid-19 i 16 són ateses en el domicili per part de primària. A Eivissa són tres les persones hospitalitzades (una en UCI). A més, deu casos confirmats són seguits a Eivissa en el seu domicili amb atenció per part dels seus centres de salut i tres a Formentera.

Quant als professionals sanitaris, n’hi ha 68 que es troben en vigilància (49 a Mallorca, cap a Menorca i 19 a Eivissa) i deu que tenen el contagi actiu (tots a Mallorca). En total, s’han notificat 369 casos entre el personal sanitari des que es va iniciar la pandèmia.

Els laboratoris dels hospitals públics de la comunitat, així mateix, han realitzat 189.227 proves (146.987 PCR, 10.806 test ràpids d’anticossos i 31.434 serologies).

LA SITUACIÓ A LES RESIDÈNCIES

Respecte a la situació a les residències de persones majors, els centres no han notificat cap nou contagi i en l’actualitat hi ha un resident positiu en coronavirus, 259 que han superat la infecció i 89 que han mort. A més, set treballadors són positius actius en SARS-CoV-2. A les residències per a persones amb discapacitat no hi ha cap cas actiu.


 més info Només els 0,8% dels menorquins ha desenvolupat anticossos contra la Covid-19
 més info 39 contagis per Covid-19 més a les Balears

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Menorca és l’illa amb menys restriccions per la covid

S'eliminen les mascaretes a l'interior dels gimnassos i s'autoritza als bars instal·lar barres al carrer

Salut Pública estudia avui la segona dosi per als vacunats amb Janssen

La segona dosi s'hauria d'administrat amb Pfizer o Moderna

PIMEM Restauració es queixa d’improvisació i critica que el 100% d’aforament arriba sis mesos tard

Bars i restaurants lamenten no haver pogut llegir encara la lletra petita de la nova flexibilització quan falten poques hores...

Els metges demanen la prohibició de fumar de manera definitiva a les terrasses

El consum de tabac a les terrasses dels bars és una de les poques restriccions que es mantenen a Balears