menorca

9.221 persones pugen a l’avió després de passar per un sistema de reconeixement facial a Menorca

La prova pilot té una durada d'un any, data en la qual es decidirà si es trasllada a altres aeroports de la xarxa d'Aena


Un total de 9.221 passatgers han participat a la prova pilot que Aena està impulsant a l’aeroport de Menorca, en col·laboració amb la companyia Air Europa, perquè el control d’accés als avions es realitzi mitjançant un sistema de reconeixement facial a partir de dades biomètriques.

Així ho ha confirmat la directora de l’aeròdrom menorquí, Eva Valenzuela, qui ha assenyalat el bon resultat del projecte, desenvolupat tècnicament per les empreses Everis ADS i Dormakaba.

Valenzuela ha avançat que en els pròxims mesos s’ampliarà el camp d’actuació. “Falta posar en marxa el registre via mòbil que afegirà als passatgers que utilitzen ‘telèfon intel·ligent’, sistema que farà més ràpid i senzill participar a la prova pilot”, ha destacat.

La prova pilot, que es va iniciar el passat 29 de març, té una durada d’un any, data en la qual es decidirà si es trasllada a altres aeroports de la xarxa d’Aena.

“Estam tenint molt bons resultats. El projecte ens ha situat al cap del sector europeu, ja que som el primer aeroport del món que integra tots els passos: filtres de seguretat i embarc en un mateix procés”, ha remarcat la directora.

Els objectius del sistema de reconeixement facial són proporcionar al passatger major agilitat i comoditat en el seu procés de sortida, mantenint els nivells de seguretat.

“Si tot continua com fins ara, el sistema s’implantarà per tot el territori. De fet, ja s’està provant des de fa poques setmanes a l’aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas amb Ibèria”, ha afirmat Valenzuela.

El sistema requereix acudir a un quiosc a la zona de facturació per validar el DNI o passaport 3.0, del qual s’extreu la foto de l’usuari. Es vinculen les dades biomètriques amb els facilitats prèviament per la companyia aèria.

“En aquest punt, el passatger pot decidir si es guarden les seves dades en un gestor d’identitats geomètriques per a futurs vols. Aquest compleix les màximes mesures de ciberseguretat. També poden suprimir-los, sobre la base del reglament general de protecció de dades. Quan finalitzi la prova pilot, les dades seran eliminades”, ha assenyalat la directora de l’aeroport de Menorca.


L’Aeroport de Menorca estrena un sistema de reconeixement facial pioner a Europa

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Demanen ajudes per treure l’estoc de llet que provocarà el Covid cap a la Península

El CRDOP del Formatge de Maó demana que les ajudes compensin la diferència en el preu que reben els pagesos...

Comença el repartiment de 150 targetes alimentàries per a famílies vulnerables

Les lliuren les mateixes escoletes de Menorca per complementar les beques menjador que atorga la Conselleria d'Educació

Lleixiu fet a Menorca per desinfectar els carrers

L'única empresa de l'illa, desbordada per les peticions de l'administració

Mor una de les 12 persones infectades pel coronavirus al geriàtric des Mercadal

Salut farà aquest dijous el test als treballadors del centre, una setmana després de declarar-se el focus