societat

90 centres de Mallorca s’adhereixen a la iniciativa ‘Feminisme en l’escola’

Divendres llegiran un manifest per donar a conèixer les accions específiques que es duguin a terme a cada centre per combatre la violència masclista


Més de 90 centres escolars de Mallorca s’han sumat a la iniciativa de commemorar de forma conjunta el proper 25 de novembre, Dia internacional de l’eliminació de la violència contra les dones, amb la iniciativa ‘Feminisme a l’escola’.

També s’han adherit centres de Menorca, com el CEIP Mare de Déu del Carme i l’IES Cap de Llevant, i de Formentera, el CEIP Mestre Lluís Andreu i l’IES Marc Ferrer.

L’adhesió a la proposta reflecteix “el nivell de conscienciació dels docents sobre la necessitat de treballar per la igualtat real i la prevenció de la violència de gènere”, assenyalen els organitzadors en un comunicat. La proposta suposa que els més de 90 centres adherits llegiran divendres un manifest elaborat per alumnes d’alguns dels centres organitzadors, i donaran a conèixer les accions específiques que es duguin a terme a cada centre per combatre la violència masclista, amb les etiquetes #EscolesContraElMasclisme, #25N, #SocCentreAdherit, #FeminismeALEscola.

‘Feminisme a l’escola’ és una xarxa de coordinadores de coeducació d’alguns d’aquests centres que es reuneixen periòdicament des del curs passat i que ja van organitzar accions conjuntes per celebrar el 8 de març. La intenció d’aquesta iniciativa és donar la màxima visibilitat possible al treball dels centres escolars en la prevenció de la violència de gènere i per una igualtat efectiva.

FAPA Mallorca, la federació d’associacions de pares i mares, també secunda la proposta.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Centenars de persones s’examinen de les proves de llengua catalana

S'han creat llargues coes per a evitar aglomeracions

La Guàrdia Civil cerca tres joves que encara no han tornat al centre d’acollida on viuen

Els joves, tot just havien finalitzat el període de quarantena, perquè al centre es detectaren casos positius per coronavirus

Manacor es queda sense dimonis en unes festes atípiques

El municipi ha posat en marxa un dispositiu de vigilància per l'horabaixa

L’artista Sath il·lustra el perimer ball del dimoni de Son Servera

Representa en 24 imatges el primer ball de la festa de Sant Antoni