societat

90 centres de Mallorca s’adhereixen a la iniciativa ‘Feminisme en l’escola’

Divendres llegiran un manifest per donar a conèixer les accions específiques que es duguin a terme a cada centre per combatre la violència masclista


Més de 90 centres escolars de Mallorca s’han sumat a la iniciativa de commemorar de forma conjunta el proper 25 de novembre, Dia internacional de l’eliminació de la violència contra les dones, amb la iniciativa ‘Feminisme a l’escola’.

També s’han adherit centres de Menorca, com el CEIP Mare de Déu del Carme i l’IES Cap de Llevant, i de Formentera, el CEIP Mestre Lluís Andreu i l’IES Marc Ferrer.

L’adhesió a la proposta reflecteix “el nivell de conscienciació dels docents sobre la necessitat de treballar per la igualtat real i la prevenció de la violència de gènere”, assenyalen els organitzadors en un comunicat. La proposta suposa que els més de 90 centres adherits llegiran divendres un manifest elaborat per alumnes d’alguns dels centres organitzadors, i donaran a conèixer les accions específiques que es duguin a terme a cada centre per combatre la violència masclista, amb les etiquetes #EscolesContraElMasclisme, #25N, #SocCentreAdherit, #FeminismeALEscola.

‘Feminisme a l’escola’ és una xarxa de coordinadores de coeducació d’alguns d’aquests centres que es reuneixen periòdicament des del curs passat i que ja van organitzar accions conjuntes per celebrar el 8 de març. La intenció d’aquesta iniciativa és donar la màxima visibilitat possible al treball dels centres escolars en la prevenció de la violència de gènere i per una igualtat efectiva.

FAPA Mallorca, la federació d’associacions de pares i mares, també secunda la proposta.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Les quatre cases construïdes en zona de domini públic a Fornells, entre ells dos de Fèlix Millet, es convertiran en un restaurant

Ports cedirà per a usos culturals la Casa del Contramestre a l'Ajuntament des Mercadal

Salut acaba el cribratge a Ciutadella amb 1 sol positiu de 915 proves realitzades

Atribueix el resultat a que el test era voluntari i que l'ha fet la població més conscienciada i no la...

Els estudiants afectats per l’error informàtic que els ha deixat sense plaça a FP reclamen una solució

Un altre miler d'alumnes de les Illes també s'han quedat fora perquè la demanda a cicles formatius ha duplicat l'oferta

L’ex defensor del pacient de Balears reivindica més recursos per a l’atenció primària

Miquel Gascón destaca que s'han incrementat les queixes d'usuaris al final de l'estat d'alarma