societat

98 aspirants en les primeres oposicions de psicologia clínica de Balears

De les 53 places fixes que s'ofereixen, 41 són de torn lliure i 12 de promoció interna

98+aspirants+en+les+primeres+oposicions+de+psicologia+cl%C3%ADnica+de+Balears

L’Hospital de Son Espases ha acollit el primer procés públic de selecció de psicòlegs clínics de la història de Balears. Dels 101 inscrits a Mallorca se n’han presentat 85, 7 a Menorca i 6 a Eivissa per una oferta total de 53 places en joc. 41 de torn lliure, de les quals 3 corresponen a la reserva per a persones amb un grau de discapacitat, i 12 places per al torn de promoció interna que ofereix l’IB-Salut. L’examen tipus test ha constat de 60 preguntes i ha durat dues hores i mitja. 25 aspirants han vengut a propòsit des de la península.

“Hi ha vuit temes de legislació i devers quaranta i pico temes específicament de Psicologia”, explica na Maria, psicòloga infantil del CS de Manacor. “És molt mal de fer dir m’ho sé tot”, assegura.

José María Bautista, Subdirector de Gestió de Personal de l’IB-Salut, ha titllat el dia d”‘històric” pel col·lectiu de psicologia perquè són les primeres oposicions a les Illes.

El sindicat Simebal recorda que els psicòlegs són una peça fonamental en l’assistència per a pacients amb trastorns psicològics i psiquiàtrics. Per això demanen que hi hagi aviat una nova convocatòria pública per acabar amb la situació precària d’alguns professionals que fa 20 anys que són interins. “Volem que d’aquí a dos anys torni a haver una altra OPE”, ha dit Miguel Lázaro, president de Simebal.

Recordem que els candidats no han hagut d’acreditar coneixements de català per presentar-se, ja que continua en vigor el decret del 2018 que els deixa un màxim de 2 anys per acreditar el nivell B2. La pròxima convocatòria d’oposicions de Salut serà el 8 de març.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

Confirmat el segon cas de coronavirus a Mallorca

Es tracta d’una dona que roman aïllada a l’Hospital Universitari Son Espases, on va ingressar aquest divendres a la nit

Centenars d’actes durant tot el cap de setmana per celebrar el Dia de les Illes Balears

Tots els esdeveniments es poden consultar al web diada.caib.es

‘Mallorca Dream Days’ pretén facilitar l’organització de qualsevol esdeveniment festiu

La Fàbrica ramis acull 4.000 metres quadrats d'exposició, tasts, degustacions i desfilada de moda

Mor el comandant naval José María Urrutia

Va ser cap de l'Autoritat Portuària de Balears entre el 2011 i el 2015