societat

98 aspirants en les primeres oposicions de psicologia clínica de Balears

De les 53 places fixes que s'ofereixen, 41 són de torn lliure i 12 de promoció interna

98+aspirants+en+les+primeres+oposicions+de+psicologia+cl%C3%ADnica+de+Balears

L’Hospital de Son Espases ha acollit el primer procés públic de selecció de psicòlegs clínics de la història de Balears. Dels 101 inscrits a Mallorca se n’han presentat 85, 7 a Menorca i 6 a Eivissa per una oferta total de 53 places en joc. 41 de torn lliure, de les quals 3 corresponen a la reserva per a persones amb un grau de discapacitat, i 12 places per al torn de promoció interna que ofereix l’IB-Salut. L’examen tipus test ha constat de 60 preguntes i ha durat dues hores i mitja. 25 aspirants han vengut a propòsit des de la península.

“Hi ha vuit temes de legislació i devers quaranta i pico temes específicament de Psicologia”, explica na Maria, psicòloga infantil del CS de Manacor. “És molt mal de fer dir m’ho sé tot”, assegura.

José María Bautista, Subdirector de Gestió de Personal de l’IB-Salut, ha titllat el dia d”‘històric” pel col·lectiu de psicologia perquè són les primeres oposicions a les Illes.

El sindicat Simebal recorda que els psicòlegs són una peça fonamental en l’assistència per a pacients amb trastorns psicològics i psiquiàtrics. Per això demanen que hi hagi aviat una nova convocatòria pública per acabar amb la situació precària d’alguns professionals que fa 20 anys que són interins. “Volem que d’aquí a dos anys torni a haver una altra OPE”, ha dit Miguel Lázaro, president de Simebal.

Recordem que els candidats no han hagut d’acreditar coneixements de català per presentar-se, ja que continua en vigor el decret del 2018 que els deixa un màxim de 2 anys per acreditar el nivell B2. La pròxima convocatòria d’oposicions de Salut serà el 8 de març.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El GOB Menorca adverteix que quan bufa vent del nord l’aire de Maó empitjora pel fumeral de la central tèrmica

L'entitat reclama que quan es produeixi aquest fenomen es triïn formes de producció d'electricitat manco contaminants

Sanitat planteja mantenir limitada la mobilitat entre comunitats per Pasqua

Les Balears ja han endurit els controls a ports i aeroports i abaixa el llindar d'incidència acumulada per limitar l'entrada de viatgers de comunitats amb alts casos

Poca afluència de gent als bars en el primer dia de reobertura de les terrasses a Mallorca

Els negocins de restauració romanien tancats des del passat 13 de gener