X

La Plataforma Antiautopistes demana al Govern que denunciï el conveni de carreteres

Demanen que els 237 milions d'euros pendents es destinin a un nou conveni ferroviari

05/10/2019

La Plataforma Antiautopistes demana al Govern que denunciï el conveni de carreteres

La Plataforma Antiautopistes demana al Govern Balear i al Consell de Mallorca que denunciïn el vigent conveni de carreteres i el reconverteixin en un conveni per a la mobilitat sostenible. Segons els activistes, el deute de l’estat pels convenis no abonats suposen 771 milions d’euros que permetrien impulsar diuen el transport públic a les Balears i les mesures que contempla el Pla Director Sectorial de Mobilitat aprovat la legislatura passada.

Rebutgen que l’Estat des del 2011 no paga les anualitats acordades de l’actual conveni de carreteres i té encara pendents d’abonar 237 milions d’euros. Una situació que els Antiautopistes titllen d’insostenible ja que el Consell de Mallorca encara no ha acabat de justificar els 194 milions que es varen percebre entre 2007 i 2011.

En 12 anys de vigència de l’actual conveni de carreteres, el Consell de Mallorca només ha percebut les anualitats dels primers cinc anys, un 55% del total del conveni. Els ecologistes consideren que la situació és “insostenible” perquè el Consell encara no ha acabat de justificar els 194 milions d’euros que sí han cobrat.

10-N, una oportunitat de canvi

La Plataforma demana als partits polítics que han de concórrer a les imminents eleccions generals de dia 10 de novembre que reclamin que els 237 milions d’euros pendents d’executar no es destinin a noves obres viàries sinó a un nou conveni ferroviari. Exigeixen igualment que aqeusts diners se sumin als 200 milions d’euros que l’estat deu a les Balears en virtut d’una sentència del Tribunal Suprem relativa a un conveni general de carreteres no satisfet, i als 334 milions d’euros pendents d’abonar a compte del conveni ferroviari anteriorment signat entre el Govern de les Illes Balears i el d’Espanya.

05/10/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris