X

Centenars de morosos de Manacor deuen 376.000 € del rebut de l’aigua

Suposa el 25% de la facturació que gestiona l'Empresa de Serveis del Municipi de Manacor

28/12/2019

Centenars de morosos de Manacor deuen 376.000 € del rebut de l’aigua

La majoria de morosos en la factura d’aigua de Manacor deuen entre 400 i 2.000 €, encara que un cas dels que no compleixen amb el seu deure acumula 4.700 euros. Són anys sense pagar el rebut de l’aigua que s’emet cada dos mesos. Per llei, només es poden reclamar els darrers 4 anys. El nou equip de govern municipal vol regularitzar aquesta situació, ja que cada mes els rebuts impagats dels morosos suposen una despesa de 24.000 €

Alguns tenen consum zero però la quota fixa del cànon de sanejament que s’ha d’abonar al Govern balear l’ha de sufragar el mateix consistori.

D’aquesta primera tongada, 95 incomplidors sumen més de 77.000 euros. Són majoritàriament comerços que han fet fallida, cases deshabitades o ocupades il·legalment, titulars que han mort i ningú no ha donat el comptador de baixa o promotores que cobren als llogaters i després no paguen la factura. Si transcorregut el termini de 15 dies hàbils, els interessats no han comparegut per saldar el deute a les oficines de la SAM, és quan es farà efectiu el tall de subministrament d’aigua potable el pròxim 13 de gener.

Els veïnats que no poden pagar per dificultats econòmiques són atesos per Serveis Socials i en la majoria de casos se’ls condona el deute o deixen de pagar el rebut.

28/12/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris