X

L’increment del transport de mercaderies encarirà fins a un 3% els productes a les Pitiüses

Les navilieres justifiquen que la mesura és per complir la normativa de l'Organització Marítima Internacional sobre emissions de sofre

18/01/2020

L’increment del transport de mercaderies encarirà fins a un 3%25 els productes a les Pitiüses

La Petita i Mitjana Empresa d’Eivissa i Formentera mostra el seu malestar davant l’increment de preus del transport de mercaderies per part de les dues navilieres que connecten les Pitiüses amb la península. Acciona i Baleària apujaran els seus nolis fins a un 18%, un fet que repercutirà directament en l’encariment dels productes finals.

La PIMEEF afirma que aquest augment, previst entre un 10 i un 20%, afectarà directament la butxaca dels residents suposant un encariment del producte final entre un 2 i un 3%. Asseguren que majoristes d’alimentació i de construcció seran els més afectats.

Ambdues navilieres justifiquen que la mesura és per compensar els canvis de motors i combustible per complir la nova normativa de l’Organització Marítima Internacional sobre les emissions de sofre. Acciona l’està aplicant des de l’1 de gener, mentre Baleària segueix estudiant el percentatge final que establirà.

Més informació:


Els transportistes alerten de l’augment dels nolis a partir de gener

 

18/01/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris