economia

Els transportistes alerten de l’augment dels nolis a partir de gener

Un increment que pot encarir els preus de molts productes

Els+transportistes+alerten+de+l%27augment+dels+nolis+a+partir+de+gener

La temuda pujada de gener pot ser enguany encara pitjor. A partir de dia 1, una normativa d’aplicació a tot el món obliga les navilieres a usar un combustible manco contaminant amb un límit de sofre del 0,5 per cent. Aquest fuel és un 50 per cent més car que el que utilitzen ara els vaixells de mercaderies. Transmediterranea i Baleària ja han comunicat a la Federació de Transports de les Illes que aquesta normativa encarirà els nolis, o preu dels transport entre un port i un altre, entre un 10 i un 20 per cent i que això repercutirà en les empreses. Al final, si tota la cadena de distribució s’encareix, també afectarà el preu dels productes i el consumidor final.

Tant la Federació de Transports com la Cambra de Comerç de Mallorca afirmen que ara és més necessari que mai tenir un règim especial de les Illes Balears operatiu.

I encara es podria encarir més el transport en un futur. S’està negociant que la Mediterrània es converteixi en una zona de control d’emissions com es veu de color taronja a la imatge i això voldria dir que el límit de sofre baixaria al 0,1 %. Totes les parts estan d’acord que s’ha de caminar cap a la sostenibilitat. Dilluns es reunirà la mesa del transport marítim de les Illes per analitzar-ne els efectes.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els sindicats denuncien que la patronal deixa els fixos discontinus fora dels ERTOs

Les empreses es defensen dient que sense ajut de l'Estat és inviable mantenir les cotitzacions per aquests llocs de feina...

Ciutadella ingressa 1,7 milions en impostos dels promotors del parc solar de Son Salomó 2

L'inici de les obres es torna a endarrerir fins a finals d'any

Balears registra més de 74.000 aturats, el doble que fa un any

Les Illes lideren l'increment de l'atur a nivell estatal

El Pacte de Reactivació de les Illes reorientarà els pressuposts del Govern

El pla d'equipaments sanitaris suma 25 projectes per valor de 275 milions