X

El nou hospital de Wuhan comença a rebre els primers pacients amb coronavirus

Ja hi ha 362 morts i més de 17.00 infectats

03/02/2020

El nou hospital de Wuhan comença a rebre els primers pacients amb coronavirus

S’ha construït en un temps rècord. Tan sols 10 dies, i avui hi ha començat a admetre els primers pacients. Aquest nou hospital de Wuhan, un dels dos que s’han aixecat per lluitar contra el coronavirus, té capacitat per a mil malalts i hi treballaran 1.400 metges militars amb experiència en altres crisis sanitàries.

La xifra de morts és ja de 362. Un d’ells a Manila. La capital de Filipines registra així la primera mort fora de la Xina. El nombre d’afectats supera els 17.200 a 26 països. A Europa, n’hi ha confirmats 26 casos. La bona notícia és que per tercer dia consecutiu els pacients donats d’alta continuen superant les defuncions. 477 s’han recuperat.

Tot i que les autoritats xineses han permès ja l’obertura progressiva de negocis i institucions oficials, a moltes ciutats aquest és l’aspecte que hi trobam. Carrers completament buits, avisos per megafonia informant de les mesures preventives per evitar contagis, transports interromputs i desinfeccions per tot arreu.

A Honkong més de 1000 metges han iniciat una vaga per exigir al govern quetanquin les fronteres amb la Xina continental. A Filipines més de 300 xinesos es troben atrapats a l’aeroport. Se’ls prohibeix l’entrada al país per evitar la propagació del virus.

Després de la pròrroga del període vacacional per l’entrada del nou any xinès decretada pel Govern, la borsa de Xangai ha obert avui amb pèrdues del 8 per cent. Això tot, i la injecció de 157 milions d’euros del Banc Central en els mercats financers amb l’objectiu de contrarestar l’impacte de l’epidèmia del coronavirus.

03/02/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris