X

El coronavirus enfonsa les reserves turístiques a la Xina

De moment la crisi no ha provocat cancel·lacions de vacances a les Balears, segons Travelgate X

11/02/2020

El coronavirus enfonsa les reserves turístiques a la Xina

Les vendes de viatges cap a la Xina estan paralitzades. Ho constata l’única agència especialitzada en el país asiàtic a les Balears, Huaxin Travel, on la por al coronavirus ha provocat una allau de cancel·lacions i consultes en els darrers dies.

Les cancel·lacions de vols i els controls exhaustius pel virus han fet que tornar a Mallorca des de la Xina s’hagi convertit en una odissea que pot durar dos dies. Està previst que en les pròximes hores tornin a l’illa entre 30 i 40 membres de la comunitat xinesa que han passat les vacances a la regió de Zhejiang, al sud-est del país, d’on provenen. Una regió allunyada de Wuhan, on es va iniciar l’epidèmia del coronavirus.

Durant el mes de gener s’han cancel·lat un 79% de les reserves mundials d’hotel a la Xina, segons les dades de TravelgateX. Afirmen que, de moment, no s’han vist afectades les reserves turístiques amb destinació a les Balears, malgrat el cas de coronavirus confirmat a Mallorca.

Segons la patronal Aviba, l’aturada de les vendes i les cancel·lacions afecten també països com el Japó i Vietnam, i els creuers que recorren aquests països. El coronavirus ja ha causat que els organitzadors de la fira turística internacional de Berlín, la ITB, que comença el 4 de març, hagin activat un protocol de seguretat per evitar contagis.

11/02/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris