X

Sense frit ni caragols a Vilafranca però amb pa amb oli a Montuïri

11/05/2020

Sense frit ni caragols a Vilafranca però amb pa amb oli a Montuïri

Es Cruce de Vilafranca continuava tancat aquest dilluns d'entrada a la fase 1 a Mallorca

Cafeteries i restaurants que s’ho han pogut permetre, -això és, als que els surt econòmicament a compte- han començat a obrir a partir d’aquest dilluns per acollir clients a les seves terrasses amb un 50% de la capacitat. A la ruta de la carretera de Manacor, un dels punts clàssics d’aturada d’Algaida, – S’Hostal– romania tancat en l’estrena de la fase 1, com també el que segurament és un dels establiments -sinó l’establiment- amb més afluència de públic de tota Mallorca: Es Cruce de Vilafranca. És un restaurant que tot i disposar de terrassa, funciona sobretot seient el client a diferents sales menjador, cosa que ara no és permesa.

No estava obert aquest dilluns però ho estarà a partir de dimarts, en canvi, un altre punt de referència de les aturades a camí entre Palma i el Pla i el Llevant mallorquí: s’Hostal de Montuïri. El seu propietari, Rafel Pons, ha habilitat el que fins fa dos mesos era un solar per aparcament per encabir-hi una terrassa d’una vintena de taules que seria l’enveja, per espaiosa, de molts altres restauradors. Després de demanar el permís corresponent a l’Ajuntament i contactar amb un inspector de Sanitat, Pons diu que encara no té clar del tot els detalls de la nova normalitat a la restauració i està convençut que quan obri “hi haurà coses que no farem bé i haurem de rectificar”. En qualsevol cas, es troba il·lusionat perquè diu que tothom que passa per davant del negoci li diu “demà vendrem”. Aquest restaurador montuïrer començarà a treballar amb un horari reduït i amb personal a mitja jornada: “Mirarem meam com funciona i a veure si podem treure tothom de s’ERTO i a fer feina com a muls”.

Deixant de banda els llocs de parada en el camí típics de la carretera de Manacor, a sa plaça d’Algaida, Joanni ha obert el seu restaurant Can Sant només com a cafeteria i sense personal més enllà d’ell i la seva dona. Res a veure amb abans de la COVID-19. “Deu persones… Deu persones i deu cafès des de les vuit fins ara”, explica aquest empresari que en un dia de maig normal hagués atés a un centenar de persones a la seva terrassa algaidina.

“Tot lo dia havia d’estar dins ca nostra, no podia sortir i ja m’havia com emmal·laltit… Quan he vist això obert, se m’ha eixamplat es cor” diu un jubilat que ha tornat recuperar el seu lloc a la terrassa del cafè d’Es Poble i que només lamenta que no pot fer tertúl·lia perquè “ens fan estar separats”. Hi ha tres taules més al seu voltant que també estan ocupades i que serveix Natalia, la madona que ha reobert el negoci “amb moltes ganes” perquè tot i les noves normes limitadores “tot el que es pugui fer és moltíssim”.

 

11/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris