X

Homenatge amb silenci i polèmica a les víctimes en el primer ple del Consell de Menorca després del confinament

La institució reassigna 2 milions del seu pressupost per poder ajudar els afectats per la pandèmia

18/05/2020

Homenatge amb silenci i polèmica a les víctimes en el primer ple del Consell de Menorca després del confinament

El Consell de Menorca ha celebrat aquest dilluns dematí, i durant cinc hores, el primer ple des que es va decretar el confinament per mor del coronavirus. S’ha tractat d’una sessió plenària marcada per les estrictes mesures de prevenció i distanciament social que s’han habilitat. A més dels polítics i funcionaris imprescindibles, els únics que hi han assistit presencialment han estat els periodistes.

El ple ha començat, a les 10 del matí, amb un minut de silenci en record de les víctimes de la Covid-19. Un gest que formava part d’una proposta del PP i respecte de la qual hi ha hagut polèmica en relació amb la petició dels populars que les banderes onegin a mig pal. A aquest respecte, s’ha acordat que aquesta acció no es durà a terme fins que tots els territoris de l’Estat hagin entrat en fase 1.

En aquest primer ple des de la pandèmia també s’ha aprovat la modificació dels pressupostos d’enguany per reassignar dos milions d’euros al Pla Insular contra la Covid-19, anunciat fa deu dies. Els grups de l’oposició s’hi han abstingut i el PP ho ha argumentat assegurant que el Pla arriba tard, és insuficient, no s’acompanya d’altres mesures i no preveu inversions. Des de l’equip de govern, exposen que s’han hagut d’esperar a veure què feien les altres administracions per complementar-les i coordinar-s’hi. També han assegurat que el Pla és una primera passa i que, a mesura que evolucioni la situació, es podran fer les modificacions que es considerin oportunes.

Encara en relació amb la pandèmia s’ha rebutjat la proposta del PP per poder celebrar plens telemàtics. L’executiu ha argumentat manca de temps per posar-ho en marxa amb total garantia. En canvi, el que s’ha aprovat per unanimitat ha estat una altra iniciativa popular, amb esmena de l’equip de govern, de fer una auditoria sobre l’estat de les depuradores de Menorca com a passa prèvia a demanar al Govern que avaluï transferir-les al Consell insular.

18/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris