X

La troballa de restes allarga una setmana l’exhumació de la fossa de Son Coletes, a Manacor

Per com s'han trobat els cossos, hi ha pocs dubtes que es tracta de represaliats del franquisme

04/08/2020

La troballa de restes allarga una setmana l’exhumació de la fossa de Son Coletes, a Manacor

L’exhumació de la fossa de Son Coletes, a Manacor, s’allargarà almanco una setmana més del que estava previst. Havia d’acabar-se a finals d’aquesta setmana, però la troballa de restes aquests darrers dies a les síquies que conformen la fossa fa que els responsables de l’excavació hagin decidir perllongar uns dies les feines per poder deixar tancada aquesta part de l’exhumació.

Avui matí, els arqueòlegs i antropòlegs que fan feina a la fossa de Manacor començaven a destapar les restes d’un nou cos a la tercera de les síquies de la fossa que s’han localitzat fins al moment. Mentrestant, a la síquia de devora síquia s’aixecaven i inventariaven les restes dels 4 cossos que s’han trobat aquests darrers dies i que, per com s’han trobat, hi ha pocs dubtes que són represaliats pel franquisme. Des del Govern assenyala que encara que sigui 84 anys després de l’execució de les víctimes, els seus cossos s’han de recuperar.

En les darrers dies, s’ha perfilat l’excavació i on sembla que no hi ha restes és al passadís central del cementeri. Els tècnics decidiran els propers dies quins són els passos que s’hauran de fer en futurs plans del Govern per continuar excavant en aquesta fossa.


Satisfacció per les troballes de restes al cementeri de Son Coletes de Manacor
Troben quatre víctimes de la repressió franquista a la fossa de Son Coletes de Manacor

04/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris