X

El Govern endurirà les restriccions de forma imminent

S'aprovarà, previsiblement, el nivell 4 que prohibeix les reunions a espais interiors

13/12/2020

El Govern endurirà les restriccions de forma imminent

El pas del nivell 3 al nivell 4, com el que es prepara a Mallorca, preveu que almanco s’endureixin tota una sèrie de restriccions socials i de mobilitat. Una d’elles és la limitació de reunions de no-convivents, que es prohibeixen a espais interiors. Si són a l’exterior, es permet que siguin de fins a sis persones, com fins ara.

Pel que fa a les restriccions de mobilitat nocturna, es mantindria el toc de queda avançat a les 22 hores. A més, es poden decretar confinaments perimetrals.

El nivell 4 estableix el tancament dels interiors de bars i restaurants. A espais exteriors, com terrasses, la cabuda es limita al 50 per cent amb màxim sis persones per taula. També es recupera la prohibició de fumar al carrer o espais públics. I als llocs de culte, es limita la cabuda a 15 persones o al 30 per cent de capacitat

Aquestes són algunes de les mesures mínimes que es van preveure inicialment per aquest nivell, però el Govern no descarta aplicar-ne de més estrictes per poder frenar la cadena de contagis.

Aquesta notícia es coneix el mateix dia que s’ha superat, per primera vegada des de l’inici de la pandèmia, la xifra de 5.000 casos actius a les Balears. Són 234 més que ahir. En les darreres hores, s’han notificat prop de 300 casos positius nous i 61 persones han rebut l’alta. Les víctimes mortals des que començà la pandèmia ja són 430.

La situació és especialment delicada a Mallorca. De fet, diumenge l‘illa ha registrat el nombre més elevat de persones ingressades per coronavirus de les darreres tres setmanes. Diumenge dia 6 de desembre hi havia 135 hospitalitzats a Mallorca, però avui ja n’hi ha 185, vint de les quals han ingressat en les darreres 24 hores.


Mallorca té 273 casos positius de coronavirus per cada 100 mil habitants
Balanç Covid: 295 nous casos i un nou mort a una residència
Armengol avisa d’una tercera onada

13/12/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris