X

Consum recorda que els afectats per les cancel·lacions de vols tenen dret a reemborsament

El director general de Consum ha informat dels drets dels consumidors arran de les 55 cancel·lacions de vols que s'han produït aquest cap de setmana

10/01/2021

Consum recorda que els afectats per les cancel·lacions de vols tenen dret a reemborsament


32 vols cancel·lats a Balears amb connexió a Madrid aquest diumenge

El director general de Consum del Govern, Félix Alonso Cantorné, ha publicat aquest migdia al seu compte de Twitter els drets als quals es poden acollir els afectats pels 55 vols cancel·lats en tot el cap de setmana a les Balears, a causa del temporal Filomena. Entre ells, el dret de transport alternatiu o de reemborsament dels bitllets en un termini màxim de set dies, tant per als bitllets d’avió com per als de vaixell.

En el cas de les companyies aèries, podran oferir bons alternatius per valor de l’import del bitllet cancel·lat. En tot cas, l’acceptació d’aquests bons és voluntària per als consumidors i no podrà substituir el dret al reemborsament.

Quan la cancel·lació es produeix en el transcurs del viatge, els afectats tenen dret que la companyia els proporcioni la informació i assistència necessària. Així, hauran de disposar de menjar i beguda suficient, dues trucades telefòniques o accés al correu electrònic i, si fos necessari, una o més nits d’hostalatge, així com el transport entre l’aeroport i el lloc d’allotjament.

Consum també informa els passatgers que, en cas que l’aerolínia no compleixi amb les seves obligacions i l’usuari consideri que no s’han respectat els seus drets, podran reclamar a la companyia. En el supòsit de no rebre resposta o aquesta no ser satisfactòria, l’usuari té dret a presentar una reclamació davant AESA sense cap cost.

Quan l’aerolínia no hagi cancel·lat el vol, però el passatger no pugui viatjar per culpa del temporal, haurà de comprovar si en els termes i condicions del contracte, per raons d’emergència climàtica, existeix la possibilitat de cancel·lació o si l’aerolínia ofereix l’alternativa d’ajornar o cancel·lar el viatge.


La reobertura de Barajas està prevista per aquest diumenge horabaixa

També tenen dret a reemborsament o a una alternativa els afectats per la cancel·lació de viatges d’autobús, en aquest cas, en un termini màxim de 14 dies.

Quant als esdeveniments cancel·lats, els consumidors tenen dret al reemborsament total dels pagaments efectuats.

En el cas dels enviaments, Consum també ha assegurat que l’entrega no es torbarà més de 30 dies.

10/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris