X

4.000 manifestants, segons la Policia, tallen carrers de Palma i arriben al Parlament al crit d’“Armengol dimissió”

La Delegació del Govern a les Illes Balears va prohibir ahir aquesta concentració

12/01/2021

4.000 manifestants, segons la Policia, tallen carrers de Palma i arriben al Parlament al crit d’“Armengol dimissió”


La manifestació prohibida d’avui i el SOS del sector de la restauració: “No podem més i ho hauríem de poder dir”


La Policia Nacional aixeca acta al promotor de la concentració

Malgrat la prohibició, la restauració es mobilitza: “Armengol dimissió”. Els manifestants de la restauració, unes 1.000 persones segons la primera estimació oficial de la Delegació del Govern, han tallat el carrer, el Passeig Marítim de Palma en els dos sentits, davant el Consolat de Mar. Tot i estar prohibit per Delegació del Govern, centenars de persones s’han reunit per protestar contra el tancament de la restauració. “Mans enlaire, això és un atracament” ha estat unes de les consignes que han cridat. Cap al migdia han arribat a les portes del Parlament de les Illes Balears amb les mateixes exigències. “Volem treballar” i “La policia, amb el poble”, han cridat. Després han anat a Cort i han continuat cap a la plaça Espanya de Palma fins que han tallat les Avingudes i han seguit el recorregut cap a l’Audiència i Jaume III.

 

Per la seva part, la presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, en resposta la manifestació multitudinària de Palma contra la seva gestió, s’ha defensat així aquest dimarts: “Entenc la crítica, ho entenc tot, però la meva responsabilitat com a presidenta és protegir la salut. Són moments d’extrema dificultat”.

El fet és que la Delegació del Govern a les Illes Balears va prohibir ahir la concentració convocada per a aquest dimarts a les 11.oo hores per a protestar pel tancament de bars i restaurants. La Delegació ha prohibit la concentració, prevista davant del Consolat de Mar a Palma, a partir de l’informe negatiu de l’autoritat sanitària, la direcció general de Salut Pública de les Balears, en què es destaca que la celebració d’aquesta reunió suposa “un risc molt alt” davant la situació epidemiològica actual a Mallorca.

En una nota, la Delegació ha explicat que també ha tengut en compte la tendència ascendent de casos de coronavirus al país, el nivell 4 d’alerta sanitària a Mallorca, un nivell extrem; les característiques de la concentració, amb una assistència prevista pel promotor de 300 persones que podria ser major; i la capacitat d’adoptar mesures de prevenció i control.

12/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris